Rottco, rețeaua benzinarilor independenți, are de achitat în insolvență aproape 30 milioane lei. 5 bănci așteaptă plăți

Rottco, rețeaua benzinarilor independenți, are de achitat în insolvență aproape 30 milioane lei. 5 bănci așteaptă plăți

Paul Pop, directorul Rottco

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 aug 2018

Compania de distribuție de produse petroliere Rottco, deținută de Paul Pop, fost director în cadrul Rompetrol, intrată recent în insolvență după ce, în primăvara anului trecut, anunța la Profit Energy Forum că va crea o rețea de distribuție de carburanți pornind de la stațiile deținute de benzinarii independenți, va avea de plătit aproape 30 de milioane de lei către peste 40 de creditori, printre care și Fondul Național de Garantare a Creditelor IMM și 5 bănci. Compania a intrat în insolvență cu argumentul unui complex de împrejurări de piață cu impact negativ semnificativ în asigurarea fluxului capitalului de lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Față de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM a fost acceptată o datorie de 2,4 milioane lei, alte restanțe fiind față de CEC Bank (7,1 milioane lei), Banca Transilvania (10,7 milioane lei), Bancpost (5 milioane lei), Piraeus Bank (2,2 milioane lei), Unicredit Leasing (88.518 lei).

Pe lista creditorilor mai figurează, printre alții, Engie, Lukoil, Mol, Oil Terminal, Rompetrol, Telekom, Țiriac Auto, Vodafone.

 

 

EXCLUSIV Primăria Capitalei ar urma să preia ELCEN la preț de faliment, cu scutire de TVA și plata în 2 ani. Ministerul Energiei nu ar încasa niciun ban din tranzacție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primăria Capitalei ar urma să preia ELCEN la preț de faliment, cu scutire de TVA și plata în 2 ani. Ministerul Energiei nu ar încasa niciun ban din tranzacție

Profit.ro a anunțat recent că holdingul bulgar Synthetica, la care asigurătorul Euroins România deține o participație minoritară, vrea să preia pachetul majoritar de acțiuni al companiei.

Rottco a fost înființată în 2007, având ca obiect de activitate distribuția en-gros de produse petroliere. Compania are toate operațiunile în România.

EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz

Pop a fost director în cadrul Lukoil între 1998 și 2000 și director de vânzări, managing director și președinte al consiliului de administrație al Rompetrol Downstream între 2001 și 2006.

Ulterior, Paul Pop și-a lansat propria afacere în domeniul distribuției de produse petroliere, firma Rottco, fondată în 2007.

El a realizat un proiect, numit Synergy, care presupune crearea unei rețele românești de benzinării, cu brand propriu și strategie bine definită pe piață, în care să intre benzinării independente. Conform companiei, sistemul ROTTCO SYNERGY CARD era funcțional în peste 115 benzinării independente din România și ținta investitorilor, însă compania nu a mai reușit să susțină finanțarea pentru dezvoltarea sa în continuare.

FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei CITEȘTE ȘI FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei

Noul proiect a venit în contextul în care Consiliul Concurenței consideră că piața distribuției de carburanți din România este prea concentrată și a propus, în luna februarie 2016, mai multe măsuri pentru stimularea concurenței.

Autoritatea anti-monopol a recomandat diversificarea ofertei de carburanți prin intrarea pe piață a altor jucători, precum marile lanțuri de supermarketuri sau hiperrmarketuri, care dețin în alte țări și rețele de benzinării cu prețuri mici. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rottco
benzinari