Rusia impune restricții temporare la exporturile de benzină și motorină

Rusia impune restricții temporare la exporturile de benzină și motorină
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Rusia a introdus restricții temporare la exporturile de benzină și motorină, pentru a stabiliza piața internă, a anunțat joi Guvernul de la Moscova, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile nu au precizat cum vor fi aplicate restricțiile, scrie Agerpres.

DOCUMENT Industria energiei regenerabile: România are nevoie de peste 20.000 de noi locuri de muncă în operarea de parcuri eoliene și fotovoltaice până în 2030 CITEȘTE ȘI DOCUMENT Industria energiei regenerabile: România are nevoie de peste 20.000 de noi locuri de muncă în operarea de parcuri eoliene și fotovoltaice până în 2030

Separat, Ministerul Energiei a informat că va preveni exporturile "gri" neautorizate de carburanți.

În ultimele luni, Rusia s-a confruntat cu o penurie de combustibili, iar prețurile au crescut, în contextul majorării cotațiilor la țiței pe plan global și al deprecierii rublei. De mult timp, politica Guvernului de la Moscova este de a plafona prețurile cu amănuntul la combustibili, în încercarea de la le reduce în linie cu inflația oficială.

"Restricțiile temporare vor ajuta la saturarea pieței combustibililor și la reducerea prețurilor pentru consumatori", au anunțat autoritățile ruse.

"Anterior, pentru stabilizarea situației pe piața combustibililor, Guvernul a majorat volumele de benzină și motorină care pot fi vândute. A fost instituită monitorizarea zilnică a achizițiilor pentru necesitățile din agricultură, care va determina ajustări prompte ale volumelor", a indicat Guvernul de la Moscova.

Ministrul rus al Agriculturii, Dmitry Patrushev, a declarat luna aceasta că penuria de combustibili amenință să perturbe recoltarea de toamnă și însămânțarea, și a cerut suspendarea exporturilor de produse petroliere.

Rusia, unul dintre cei mai mari producători globali de petrol, se confruntă cu o penurie de combustibili, esențiali pentru recoltare în anumite părți din grânarul sudic, iar situația s-ar putea înrăutăți în următoarele luni, conform surselor de pe piață.

România a depășit borna a 1.000 de kilometri de autostradă CITEȘTE ȘI România a depășit borna a 1.000 de kilometri de autostradă

Traderii spun că piața carburanților este afectată de o combinație de factori, inclusiv lucrări de mentenanță la rafinării, blocaje pe calea ferată și deprecierea rublei, care stimulează exporturile de produse petroliere.

Oficialii de la Moscova au încercat în ultimele luni să rezolve deficitul de benzină și motorină, analizând reducerea exporturilor ca o decizie de ultimă instanță pentru a preveni o criză serioasă a combustibililor, care ar putea fi incomodă pentru Kremlin, în perspectiva alegerilor prezidențiale din martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
benzina
motorina