RWE a dezactivat 8 turbine eoliene pentru a face loc extinderii unei mine de lignit

RWE a dezactivat 8 turbine eoliene pentru a face loc extinderii unei mine de lignit
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2022

Compania energetică germană RWE a dezactivat 8 turbine eoliene, până în acest moment, pentru a face loc extinderii unei mine de lignit, conform ZDF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, pentru grupul german de utilități RWE a fost transmis că va urgenta cu opt ani închiderea termocentralelor sale pe cărbune, dar, în același timp, două dintre centralele sale pe lignit, care trebuiau să fie închise la finele acestui an, vor rămâne parte din rețeaua energetică din Germania până în luna martie 2024.

Medima Health atrage finanțare de la un nou fond de investiții. Exit parțial pentru Morphosis CITEȘTE ȘI Medima Health atrage finanțare de la un nou fond de investiții. Exit parțial pentru Morphosis

În paralel, directorul general de la RWE, Markus Krebber, a anunțat că, în conformitate cu un acord convenit cu Guvernul german, grupul de utilități va înceta să mai producă electricitate pe bază de cărbune până în 2030, accelerând cu opt ani planurile care vizau oprirea termocentralelor pe cărbune.

"Vom pune punct producției de electricitate pe bază de lignit în 2030, adică de două ori mai repede decât se preconiza. În criza actuală, contribuim la securitatea aprovizionării în Germania prin majorarea, temporară, a utilizării centralelor noastre pe lignit și astfel ajutăm la înlocuirea gazelor din producția de electricitate. În același timp, investim miliarde de euro pentru a accelera tranziția energetică și suntem gata să eliminăm lignitul până în 2030", a declarat Markus Krebbert.

Acordul convenit de RWE cu Guvernul de la Berlin este destinat să asigure aprovizionarea cu energie a Germaniei și să economisească gaze naturale în contextul crizei energetice provocate de războiul din Ucraina. În pofida unei cereri mai mari pentru lignit în următoarele 15 luni, grupul RWE a exclus posibilitatea de a deschide noi locații pentru mineritul de lignit. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rwe
lignit