Șeful OPEC: Reducerea producției de petrol este singura opțiune viabilă pentru stabilizarea pieței

Șeful OPEC: Reducerea producției de petrol este singura opțiune viabilă pentru stabilizarea pieței
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 nov 2017

Piața petrolului este în curs de reechilibrare, iar reducerea producției este singura opțiune viabilă pentru a asigura stabilitatea acesteia, a declarat, la o conferință, secretarul general al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) Mohammad Barkindo, citat de Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

OPEC va majora estimările privind cererea de petrol la “peste 1,5 milioane de barili pe zi”, atât pentru 2017 cât și pentru anul viitor, a adăugat secretarul general al OPEC, la aceeași conferință.

Lira sterlină este în declin pe fondul unor noi zvonuri legate de demiterea premierului britanic CITEȘTE ȘI Lira sterlină este în declin pe fondul unor noi zvonuri legate de demiterea premierului britanic

Statele membre OPEC se vor reuni pe 30 noiembrie la Viena, iar decizia dacă acordul actual de diminuare a producției va fi sau nu prelungit va fi adoptată atunci, neexistând motive pentru amânarea acesteia, potrivit miniștrilor de resort din Emiratele Arabe Unite și Oman, citați de Reuters.

Investitorii speră că decizia va fi aceea de a extinde acordul de reducerea a producției până la finele anului, având în vedere că mai mulți oficiali și-au exprimat susținerea pentru prelungirea înțelegerii.

OPEC și mai multe state producătoare de petrol non-membre ale cartelului, printre care Rusia, Mexic și Kazakhstan, s-au angajat să-și reducă producția cu 1,8 milioane de barili pe zi pentru a elimina surplusul de petrol existent în prezent pe piață. Acordul a fost semnat inițial pe 6 luni, la finalul anului trecut, după care a fost prelungit cu o perioadă suplimentară de 9 luni, până la finalul lunii martie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec
ministru
acord
productie