SOCAR își va alimenta noua rafinărie din Turcia cu petrol de la producătorii din regiunea Marii Negre

SOCAR își va alimenta noua rafinărie din Turcia cu petrol de la producătorii din regiunea Marii Negre
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 26 nov 2018

Compania petrolieră de stat azeră SOCAR, prezentă și pe piața din România, intenționează să alimenteze noua sa rafinărie din Turcia cu petrol de la diferiți producători europeni din regiunea Mării Negre și din Golf.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OMV Petrom este cel mai mare producător de petrol din Europa Centrală și de Est, cu o producție de 74.000 barili de petrol pe zi în primele trimestre ale acestui an și una de peste 160.000 barili echivalent petrol pe zi, dacă este luată în calcul și producția de gaze. Producția OMV Petrom însă nu acoperă nici măcar necesarul de consum intern, România fiind importator net de petrol și produse petroliere.

SOCAR a inaugurat luna trecută Socar Turkey Aegean Refinery (STAR), rafinărie în care a investit 6,3 miliarde de dolari, prima rafinărie construită în Turcia în ultimii 30 de ani.

Rafinăria va furniza materie primă pentru combinatului petrochimic turc Petkim, pentru a ajuta la reducerea dependenței Turciei de importurile de produse petroliere rafinate.

Noua rafinărie SOCAR va spori capacitatea de rafinare a Turciei cu 25-30%.

UE și Bill Gates au lansat Breakthrough Energy Europe, un fond de investiții în energia verde. Ce se va întâmpla în România va fi anunțat la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI UE și Bill Gates au lansat Breakthrough Energy Europe, un fond de investiții în energia verde. Ce se va întâmpla în România va fi anunțat la Profit Energy.forum

"Consumul inițial de petrol va fi de 100.000 barili pe zi, cu o creștere suplimentară de 215.000 barili pe zi”, a declarat Adnan Ahmadzadeh, președintele executiv al SOCAR Trading.

"SOCAR Trading va alimenta rafinăria cu petrol de la diferiți producători din porturile din Marea Mediterană, Marea Neagră și din Golful Persic, precum și de la compania rusă Rosneft”, susține acesta.

Ahmadzadeh a mai declarat că societatea a obținut contracte pentru achiziționarea benzinei de tip A-92 de la producători din Rusia, Elveția și Turkmenistan, pentru a compensa intrarea în revizie a rafinăriei Azeri Heydar Aliyev din capitala Baku.

Rusia și compania elvețiană Vitol vor furniza câte 30.000 de tone de benzină, în timp ce aproximativ 5.000-10.000 de tone vor fi expediate din Turkmenistan.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
producție
marea neagră
socar
omv petrom