Stop și de la capăt: Se reia selecția de proiecte de fabrici de baterii și panouri fotovoltaice care vor fi subvenționate prin PNRR cu aproape 200 de milioane de euro

Stop și de la capăt: Se reia selecția de proiecte de fabrici de baterii și panouri fotovoltaice care vor fi subvenționate prin PNRR cu aproape 200 de milioane de euro

Fabrica de panouri fotovoltaice a AE SOLAR din China. Sursă foto: Wikimedia Commons

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 18 oct 2023

Ministerul Energiei a anulat procedura de selecție de proiecte de fabrici de baterii și panouri fotovoltaice, în vederea subvenționării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), lansată în ianuarie anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG), REI Grup, Hidroelectrica

Detalii aici

″Având în vedere faptul că apelul aferent Investiției 4 din PNRR, <Lanț industrial de producție și/sau asamblare și/sau reciclare a bateriilor, a celulelor și panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare) și Noi capacități de stocare a energiei electrice>, lansat în data de 16.01.2023, nu a asigurat îndeplinirea satisfăcătoare a elementelor de analiză din descrierea țintelor și jaloanelor asumate prin PNRR, se anulează prezenta procedură″, este mesajul ministerului.

VIDEO Atac armat în centrul Bruxelles-ului. Meci de fotbal întrerupt. Alerta teroristă, ridicată la cel mai înalt nivel. Franța înăsprește controalele la frontiera cu Belgia CITEȘTE ȘI VIDEO Atac armat în centrul Bruxelles-ului. Meci de fotbal întrerupt. Alerta teroristă, ridicată la cel mai înalt nivel. Franța înăsprește controalele la frontiera cu Belgia

Instituția va relua etapele procedurale de reavizare a schemei de ajutor de stat și a ghidului aplicantului, în vederea relansării apelului, în conformitate cu prevederile din Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului de Redresare și Reziliență al României.

Schema de ajutor de stat se adresează micro-întreprinderilor, întreprinderilor mici, mijlocii și mari, inclusiv întreprinderi nou –înființate, al căror obiect de activitate constă în producerea și/sau asamblarea și reciclarea bateriilor, celulelor și panourilor fotovoltaice.

FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. "Vizăm sute de mii de clienți și suntem aici pentru a rămâne. Belgienii plătesc în exces de prea mulți ani!"

Bugetul alocat schemei din fonduri europene aferente PNNR este de 199 milioane euro, pentru finanțarea proiectelor de investiții până la finalul trimestrului IV 2025, astfel încât lanțul valoric industrial al bateriilor să atingă o capacitate anuală totală de fabricație și asamblare a bateriilor de cel puțin 2 GW, iar lanțul valoric industrial al celulelor și panourilor fotovoltaice să atingă o capacitate anuală totală de cel puțin 200 MW, ținte asumate de România în cadrul PNRR (137 și 138).

″Apelul urmează a fi relansat după clarificarea tuturor aspectelor mai sus expuse″, a precizat Ministerul Energiei.

Proiect trecut tacit: Vânzătorii de produse din tutun și alcool vor putea verifica vârsta persoanelor care le cumpără, prin solicitarea buletinului de identitate CITEȘTE ȘI Proiect trecut tacit: Vânzătorii de produse din tutun și alcool vor putea verifica vârsta persoanelor care le cumpără, prin solicitarea buletinului de identitate

Un număr de 5 companii depuseseră proiecte de producție de panouri solare, după cum a relatat Profit.ro, inclusiv germanii de la AE SOLAR GmbH, care în martie au promis public înființarea în România a unei fabrici cu capacitate de producție de până la 10 GW, printr-o investiție de 1 miliard de euro. Alte 3 firme se înscriseseră la selecția de proiecte de producție de baterii, respectiv Minex SRL, Prime Batteries Technology SRL și La Verne SRL.

Minex SRL, deținută și condusă de Ioan Martin, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița, vrea să construiască un sistem de stocare de energie de 2 MW lângă un parc fotovoltaic din județ.

FOTO - TAROM are un nou CEO. Experiență la Shell, Metro, Microsoft CITEȘTE ȘI FOTO - TAROM are un nou CEO. Experiență la Shell, Metro, Microsoft

Producătorul de baterii litiu-ion Prime Batteries Technology SRL, fondat și controlat de omul de afaceri Adrian Polec, intenționează să-și extindă capacitatea de producție.

La Verne SRL din Oradea, a antreprenorului Octavian Crișan, care deține și compania de soluții pentru energia regenerabilă Atnom, are un proiect de dezvoltare de ″capacități de producție acumulatori modulari pentru aplicații industriale și staționare″.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr fabrici baterii
pnrr fabrici panouri solare
fabrici panouri fotovoltaice romania
investiții fabrici panouri fotovoltaice romania
subvenții de stat fabrici panouri solare