TABEL ULTIMELE DATE - Românii plătesc printre cele mai ridicate prețuri la electricitate din Europa de Est

TABEL ULTIMELE DATE - Românii plătesc printre cele mai ridicate prețuri la electricitate din Europa de Est
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 dec 2021

Românii plătesc printre cele mai ridicate prețuri la electricitate din Europa de Est, potrivit unui nou raport compilat pe baza tarifelor practicate în peste 200 de țări și jurisdicții din întreaga lume, analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

România se află pe antepenultimul loc în regiune în funcție de costul mediu pe kilowatt-oră (Kwh) și ocupă locul 103 la nivel global, cu un preț de 0,59014 lei/Kwh (0,134 dolari), relevă un studiu Cable.co.uk.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Studiul analizează peste 3.800 de tarife la energia electrică practicate în 230 de țări și jurisdicții începând cu luna iunie, costul mediu pe Kwh fiind calculat în baza a până la 60 de tarife individuale din fiecare țară. În cazul României, studiul analizează 59 de tarife, valabile la 11 august.

EXCLUSIV Notificări trimise. Posesorii de contoare inteligente care depășesc puterea aprobată - deconectați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Notificări trimise. Posesorii de contoare inteligente care depășesc puterea aprobată - deconectați

Cele mai mici prețuri la electricitate în Europa de Est, regiune în care este inclusă și Grecia, sunt plătite de consumatorii din Serbia (0,061 dolari/Kwh), Polonia (0,070 dolari/Kwh) și Republica Moldova (0,085 dolari/Kwh).

La polul opus, slovenii, grecii și românii plătesc cele mai piperate prețuri: 0,173 dolari/Kwh în Slovenia, 0,167 dolari/Kwh în Grecia și 0,134 dolari/Kwh în România, media pe regiune fiind de 0,110 dolari/Kwh.

Costul mediu cu electricitatea în Europa de Est

TABEL ULTIMELE DATE - Românii plătesc printre cele mai ridicate prețuri la electricitate din Europa de Est

Sursa date: Cable.co.uk

În vestul Europei, costul mediu pe Kwh ajunge la 0,194 dolari, cele mai mici tarife fiind observate în Norvegia (0,093 dolari/Kwh), Insulele Åland (0,118 dolari/Kwh) și Andorra (0,127 dolari/Kwh), iar cele mai ridicate în Olanda (0,282 dolari/Kwh), Germania (0,323 dolari/Kwh) și Danemarca (0,350 dolari/Kwh).

În ceea ce privește clasamentul global, cele mai mici prețuri sunt plătite de locuitorii din Libia (0,007 dolari/Kwh), Angola (0,013 dolari/Kwh), Sudan (0,014 dolari/Kwh) și Kârgâstan (0,017 dolari/Kwh), iar cele mai mari în țările insulare din Oceania (între 0,443 și 0,692 dolari/Kwh).

Media globală se situează la 0,165 dolari/Kwh.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi energie electrica
tarife electricitate
studiu global
europa de est
clasament
costul energiei