Transelectrica a obținut, pentru al doilea an consecutiv, ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă, din partea Moody’s

Transelectrica a obținut, pentru al doilea an consecutiv, ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă, din partea Moody’s
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2019

Transelectrica a anunțat, miercuri, că agenția de evaluare Moody’s Investors Service reconfirmă, pentru al doilea an consecutiv, ratingul Ba1 al companiei, cu perspectivã pozitivă, care se traduce printr-un profil de risc de afaceri scăzut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă se traduce printr-un profil de risc de afaceri scãzut având în vedere importanța strategică a companiei, prin îmbunătățirea continuă a cadrului de reglementare, precum și de beneficiul dat de suportul guvernamental în caz de dificultăți financiare, scrie News.ro.

Agenția de rating observă, de asemenea, și o creștere a nivelului de transparență.

RCS&RDS pierde la CCR \ CITEȘTE ȘI RCS&RDS pierde la CCR "meciul" cu Enel, Electrica, Guvernul și ANRE

”Obținerea acestui rating valideazã eforturile companiei de a menține și a îmbunãtãți performanța financiarã prin care este asiguratã o lichiditate optimã, astfel încât este susținutã acțiunea operaționalã și în egalã mãsurã sunt asigurate fondurile necesare finanțãrii proiectelor de investiții”, se arată în comunicat.

Claudia Anastase, director general executiv al Transelectrica, a subliniat că firma face eforturi să creeze un cadru optim de comunicare cu reglementatorii.

”Transelectrica face eforturi considerabile sã creeze un cadru optim al comunicãrii cu reglementatorul pentru a ne face înțeleși, pentru a prezenta cât mai bine care sunt nevoile companiei în asigurarea transportului energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței, precum și în garantarea siguranței Sistemului Electroenergetic. Prin implementarea planului ambițios de investiții al companiei, ne așteptãm ca încrederea finanțatorilor de pe piețele financiare și de capital sã se menținã la același nivel, iar Transelectrica sã beneficieze de cele mai bune condiții de finanțare”, a declarat Claudia Anastase.

Ratingul acordat de Agenția Moody’s Companiei confirmã astfel un profil financiar solid și un grad redus de îndatorare. Totodatã, agenția de rating constatã o ameliorare a cadrului de reglementare și o creștere a transparenței comunicãrii între reglementatori și operatorii de transport și de sistem Transelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
moody’s
transelectrica