Transelectrica cumpără energie de 2,11 milioane lei, fără TVA, de la Hidroelectrica

Transelectrica cumpără energie de 2,11 milioane lei, fără TVA, de la Hidroelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2017

Transportatorul național de energie Transelectrica a încheiat un contract în valoare de 2,11 milioane lei, fără TVA, cu producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, în vederea achiziției de energie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Termenul scadent al facturilor lunare este cel mai târziu cu trei zile lucrătoare înainte de începerea lunii, arată un comunicat al Transelectrica.

”Nivelul dobânzilor penalizatoare corespunde ca procent dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligațiilor către bugetul de stat, pentru fiecare zi de întârziere”, mai informează compania, potrivit News.ro.

ANOFM: Peste 27.000 de locuri de muncă vacante la nivel național. Cele mai multe sunt în București, Prahova și Sibiu CITEȘTE ȘI ANOFM: Peste 27.000 de locuri de muncă vacante la nivel național. Cele mai multe sunt în București, Prahova și Sibiu

Transelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 30,6% față de perioada similară a anului trecut, în condițiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mult mai mare decât veniturile. Veniturile operaționale (din exploatare) au crescut în primul semestru din acest an cu 29%, la 1,74 miliarde lei, în timp ce cheltuielile operaționale au urcat  cu 44%, la 1,45 miliarde lei.

Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pietei, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).

Proiect în București dedicat tinerilor, persoanelor cu viață sedentară și celor cu dizabilități, având ca finalitate Maratonul 1 Decembrie CITEȘTE ȘI Proiect în București dedicat tinerilor, persoanelor cu viață sedentară și celor cu dizabilități, având ca finalitate Maratonul 1 Decembrie

Hidroelectrica a înregistrat în primele șapte luni un profit brut de 971,88 milioane lei, în creștere cu 6% față de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, cifra de afaceri realizată în primele șapte luni s-a ridicat la 1,948 miliarde lei, în timp ce marja profitului net a crescut de la 38% la 31 iulie 2016 la 43% la 31 iulie 2017.

Numărul efectiv de personal la 31 iulie era de 3.292 de salariați.

La 31 iulie, producția totală de 8,768 TWh a fost obținută în cele 207 hidrocentrale în exploatare, inclusiv cinci stații de pompare cu rol energetic, având o putere instalată de 6.382 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
hidroelectrica