Transgaz a cumpărat gaze de 11,17 milioane lei fără TVA din depozitele Romgaz

Transgaz a cumpărat gaze de 11,17 milioane lei fără TVA din depozitele Romgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2017

Transportatorul național de gaze Transgaz (simbol bursier TGN) a încheiat un contract cu compania de stat Romgaz, de la care cumpără gaze naturale din depozitele de înmagazinare subterane în valoare de 11,17 milioane lei, fără TVA, accize sau costuri de rezervare de capacitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul a fost încheiat pe 29 noiembrie, ”în urma derulării licitației cu nr 541/21.11.2017 pe platforma disponibil.ro deținută și administrată de Bursa Română de Marfuri”, arată un anunț al Transgaz transmis Bursei de Valori București (BVB).

Romgaz trebuie să constituie o garanție de bună execuție în favoarea cumpărătorului în cuantum de 10% din valoarea contractului, adică de 1,11 milioane lei, scrie News.ro.

Transgaz a raportat în primele nouă luni un profit net de 433,5 milioane lei, mai mare cu 21% față de rezultatul net din perioada similară a anului trecut, de 358,46 milioane lei.

VIDEO Cea mai mare baterie din lume, proiect dezvoltat de Elon Musk, racordată la rețeaua electrică din Australia CITEȘTE ȘI VIDEO Cea mai mare baterie din lume, proiect dezvoltat de Elon Musk, racordată la rețeaua electrică din Australia

De asemenea, veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare și de construcții conform cu IFRIC12 au crescut cu 5% față de realizările din ianuarie-septembrie 2016, la 1,3 miliarde lei.

Cantitatea de gaze transportată a crescut cu aproape 14%, la 9,21 milioane metri cubi.

Acționarul majoritar al Transgaz este Ministerul Economiei, care controlează 58,5% din acțiuni.

Compania are o capitalizare de 4,66 miliarde lei (circa 1 miliard euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
romgaz