Tranzacție - Alive Energy, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile din România, cumpără centrala fotovoltaică din Timiș a grupului chinez Jiangsu Zhongli

Tranzacție - Alive Energy, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile din România, cumpără centrala fotovoltaică din Timiș a grupului chinez Jiangsu Zhongli
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 6 ian 2021

Grupul chinez Jiangsu Zhongli a semnat un acord de vânzare a centralei fotovoltaice de 6 MW pe care o deține în județul Timiș către Alive Energy, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile din România, pentru 1,85 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Alive Energy gestionează 8% din totalul capacităților de producție de energie regenerabilă și recent a anunțat că intenționează să vândă obligațiuni în valoare de 10 milioane lei la o scadență de 3 ani și o rată a cuponului de dobândă de 8% anual plătibilă semestrial. Oferta a fost încheiată cu succes tot în această săptămână.

Transferul de proprietate a centralei din Izvin corespunde strategiei grupului chinez de optimizare rapidă a business-ului.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Actul de vânzare-cumpărare a fost semnat prin intermediul a două unități locale ale Talesun Solar, o subsidiară a Jiangsu Zhongli: Talesun Solar Switzerland AG și Talesun Solar Bucharest.

Alive Capital a fost fondată în anul 2013 de Giaccomo Billi, cu experiență în piața de energie regenerabilă acumulată în Italia și Anglia, iar din anul 2016 a primit autorizația de a funcționa ca furnizor de energie și trader pe piața de profil OPCOM de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energie (ANRE).

Din acel moment, compania a fost profitabilă an de an, cu un câștig de 7,82 milioane lei în 2016, de 10,64 milioane lei în 2017, de 20,23 milioane lei în 2018 și 12,87 milioane lei în 2019. Planul de afaceri prevede o expansiune și în următorii 2 ani, cu o marjă a câștigului EBITDA constantă la 9%. În primele 3 trimestre ale anului trecut, profitul net se ridică la 14,9 milioane lei.

Alive Capital funcționează atât pe piața de furnizare și trading de energie, cât și pe cea a gazelor naturale, cota pe segmentul energiei din surse regenerabile, fiind a 4-a, după CEZ, Enel și EDP Renewables. Firma gestionează o putere instalată de 470 MW în capacități de producere din surse regenerabile fotovoltaice, eoliene, hidro și biomasă.

viewscnt
Afla mai multe despre
alive energy
jiangsu zhongli
parc fotovoltaic
centrală