Tranzacție: O “mare companie globală” cumpără drepturile pentru construcția a 3 parcuri eoliene în România

Tranzacție: O “mare companie globală” cumpără drepturile pentru construcția a 3 parcuri eoliene în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 iul 2021

Dezvoltatorul german din domeniul energiei regerabile PNE Group a vândut drepturile pentru trei proiecte de parcuri eoliene în România, cu o putere nominală totală de până la 220 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

PNE, care derulează mai multe proiecte eoliene și solare în România, a semnat un acord de vânzare cu “o mare companie globală de energie regenerabilă”, care se va ocupa de dezvoltarea în continuare a proiectelor, potrivit companiei germane.

Turbine eoliene cu o putere nominală de până la 220 MW pot fi construite în cadrul proiectelor, precizează PNE.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Compania germană și noul investitor, al cărui nume nu a fost specificat, vor colabora la dezvoltarea ulterioară a proiectelor, până la faza finanțării construcției. Finanțarea, construcția și exploatarea ulterioară a celor trei parcuri eoliene vor fi asigurate de către investitor.

"Sunt încântat că am găsit un investitor foarte experimentat și puternic pentru proiectele noastre de parcuri eoliene din România. Vom lucra acum împreună la dezvoltarea ulterioară a proiectelor până la realizare. PNE se va concentra și asupra dezvoltării de proiecte fotovoltaice în România", a comentat Markus Lesser, directorul general al PNE Group.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Fondată în 1990, PNE are aproximativ 400 de angajați și operațiuni în Europa, Africa de Sud și America de Nord.

Compania germană este prezentă în România din 2008. La finele lunii martie, PNE avea proiecte eoliene și solare în diferite stadii de dezvoltare cu o capacitate totală de aproape 270 MW pe piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcuri eoliene romania
pne group
pne romania
drepturi dezvoltare parcuri eoliene
energie regenerabila
parcuri fotovoltaice