Tranzacție: OMV Petrom a semnat vânzarea operațiunilor din Kazahstan

Tranzacție: OMV Petrom a semnat vânzarea operațiunilor din Kazahstan
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2020

OMV Petrom a semnat tranzacția de vânzare integrală a participațiilor sale la companiile ce dețin licențe de producție pentru 4 zăcăminte de hidrocarburi din Kazahstan, Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC), pentru își concentra activitatea din upstream pe regiunea Mării Negre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cumpărătorul este Magnetic Oil Limited.

Finalizarea tranzacției este condiționată de îndeplinirea unor condiții suspensive, inclusiv aprobarea de către Ministerul Energiei din Kazahstan, și este așteptată în prima jumătate a anului 2021, se arată într-un comunicat al OMV Petrom.

Acțiunile Alibaba au scăzut cu 9%, în pofida unui program de răscumpărare de acțiuni, de 10 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Acțiunile Alibaba au scăzut cu 9%, în pofida unui program de răscumpărare de acțiuni, de 10 miliarde de dolari

Producția zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,45 kboe / zi în 2019, reprezentând circa 4% din producția grupului OMV Petrom. Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului, lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafață totală de 86,52 km², incluzând aproximativ 75 de sonde, instalații de producție și 200 km de conducte.

OMV Petrom a intrat în sectorul upstream din Kazahstan în 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilități de extindere în ultimii ani, compania a decis să orienteze activitățile internaționale de upstream în zona Mării Negre, se menționează în comunicat.

"Decizia ne va permite să ne concentrăm asupra regiunii Mării Negre și să continuăm să construim o poziție puternică în zonă, în conformitate cu strategia noastră de creștere. Am făcut deja pași importanți pentru extinderea prezenței noastre offshore în Marea Neagră, intrând în Bulgaria la sfârșitul anului trecut și câștigând o licitație internațională în Georgia anul acesta", a declarat Christopher Veit, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de upstream.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom kazahstan
omv petrom vanzare zacaminte
omv petrom marea neagra