Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2022

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an, în tranzacții volatile, după ce datele guvernamentale americane au arătat o creștere neașteptat de mare a stocurilor de combustibili, alimentând temerile legate de cererea pe o piață deja speriată de o economie incertă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrarea în februarie au scăzut cu 2,18 dolari, la 77,17 dolari pe baril, reprezentând o pierdere de 2,8%, scrie News.ro.

Tranzacție: Rekord Alba-Iulia, printre cei mai mari producători europeni de încălțăminte tehnică și sport, cumpărat de italienii de la MGM CITEȘTE ȘI Tranzacție: Rekord Alba-Iulia, printre cei mai mari producători europeni de încălțăminte tehnică și sport, cumpărat de italienii de la MGM

Prețul țițeiului american a coborât cu 2,24 dolari, la 72,01 dolari pe baril.

Ambele contracte de referință au încheiat tranzacțiile la noi minime ale acestui an.

Stocurile de produse distilate din SUA au înregistrat o creștere de 6,2 milioane de barili, potrivit Energy Information Administration, depășind cu mult estimările pentru o creștere de 2,2 milioane de barili.

Stocurile de benzină au urcat cu 5,3 milioane de barili față de așteptările pentru o creștere de 2,7 milioane de barili.

Creșterea stocurilor de combustibili a depășit o reducere de 5,2 milioane de barili a stocurilor de țiței.

Institutul American pentru Petrol raportase o reducere a stocurilor de țiței de aproximativ 6,4 milioane de barili, potrivit unor surse din piață.

Acordând un anumit sprijin prețurilor, China a anunțat cele mai radicale relaxări ale regimului său anti-Covid-19 de la începutul pandemiei, în timp ce agenția de presă RIA l-a citat pe ministrul adjunct de Externe al Rusiei spunând că Rusia este îngrijorată de creșterea numărului de petroliere în strâmtoarea Bosfor.

Importurile de țiței ale Chinei au crescut în noiembrie cu 12% față de un an mai devreme, până la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, arată datele.

Prețul petrolului Brent a încheiat tranzacțiile de marți sub 80 de dolari pentru a doua oară în 2022 și a anulat câștigurile consemnate pe parcursul acestui an, care au ridicat prețurile aproape de maximul istoric de 147 de dolari, în martie, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Între timp, cel puțin 20 de petroliere care stau la coadă în largul Turciei se confruntă cu mai multe întârzieri pentru a traversa din porturile ruse de la Marea Neagră în Marea Mediterană, în timp ce operatorii încearcă să respecte noile reguli turcești referitoare la asigurări, adăugate înainte de plafonarea prețului petrolului rusesc de către G7, au declarat marți surse din industrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret