Unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness&food intră pe piața de energie electrică cu o a doua subsidiară, pe fondul scumpirilor galopante din ultima perioadă

Unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness&food intră pe piața de energie electrică cu o a doua subsidiară, pe fondul scumpirilor galopante din ultima perioadă
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 sep 2021

Holdingul agroalimentar Carmistin, deținut de familia Paraschiv, unul dintre cei mai mari jucători integrați din industria agribusiness românească, intens consumatoare de electricitate, a decis să își dezvolte activitatea directă pe piața angro de energie electrică din România, pe fondul scumpirilor galopante din ultima perioadă, obținând licență de furnizor de energie pentru o a doua subsidiară, pe care o controlează integral, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Înființat în anul 2000, Carmistin este un holding agricol care integrează în proporție de 90% lanțul de producție agro-zootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor (pui, porc, vită) și până la abatorizare, procesare și distribuție de produse și preparate din carne, inclusiv în rețeaua proprie de retail. Grupul Carmistin cuprinde circa 20 de companii, grupate în patru divizii de producție: pui, porc, vită și agricultură.

Două asociații cer Guvernului să crească plafonul de despăgubiri pe care le pot primi păgubiții pentru vătămări corporale severe CITEȘTE ȘI Două asociații cer Guvernului să crească plafonul de despăgubiri pe care le pot primi păgubiții pentru vătămări corporale severe

Planurile din e-commerce-ul românesc, noile reguli pregătite de autorități în domeniu și cum pot fi atrași mai mulți clienți sunt doar o parte dintre temele care vor fi prezentate la Videoconferința Profit E-commerce, organizată cu sprijinul Philip Morris România, Altex, ING și Telekom România și programată pentru 30 septembrie.

Videoconferința va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV, detalii fiind disponibile AICI

Licența pentru activitatea de furnizare de energie electrică a fost acordată firmei Greencore International, controlată și administrată integral de Carmistin. Subsidiara a fost înființată în 2018, cu coduri CAEN pentru comercializarea energiei și intermedieri financiare, însă nu a avut activitate până în prezent.

Contactați de Profit.ro pentru detalii, reprezentanții Carmistin nu au transmis niciun răspuns până în momentul publicării acestui articol.

Una dintre principalele companii din grupul Carmistin, crescătorul de păsări și producătorul  de carne de pui Avicarvil, deține de peste 8 ani o centrală fotovoltaică cu putere instalată de 0,2 MW la facilitatea sa de producție din Frâncești, Vâlcea, constând în panouri solare montate pe clădirile unității, centrală acreditată pentru sistemul de subvenționare prin certificate verzi.

Avicarvil, care a preluat în 2008 platforma agroalimentară a diviziei agro a Oltchim, deține licență atât pentru producția, cât și pentru furnizarea de energie.

Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA

Avicarvil a terminat anul trecut cu rulaj de 350 milioane lei și un profit net de aproape 3 milioane lei, potrivit datelor raportate Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Carmistin a contractat în ultima parte a anului trecut o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 427 milioane de lei, aranjată de un sindicat de bănci format din: Banca Comercială Română, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație și Agent de Garanții și de Plăți, CEC Bank, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, și EximBank, Intesa Sanpaolo Romania și OTP Bank România.

Uber se extinde în România CITEȘTE ȘI Uber se extinde în România

Facilitatea de credit este destinată unui număr de circa 20 de companii ale grupului Carmistin, pentru finanțarea proiectelor de investiții, refinanțarea creditelor bilaterale existente, precum și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

Potrivit celor mai recente date ale OPCOM, în august 2021, prețul mediu ponderat al energiei tranzacționate pe piața centralizată cu negociere dublă continuă a contractelor bilaterale a fost de 96 euro/MWh, aproape dublu față de cel de 49 euro/MWh din aceeași lună a anului trecut. Pe piața spot, pentru ziua următoare (PZU), cotația medie ponderată a fost de aproape 113 euro, triplă față de nivelul de 38 euro din august 2020.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire energie
facturi energie
consumatori industriali energie crestere preturi
carmistin
licenta furnizare energie anre