VIDEO&FOTO Centrala în cogenerare din Făgăraș va fi repornită, după 5 ani

VIDEO&FOTO Centrala în cogenerare din Făgăraș va fi repornită, după 5 ani

Amplasamentul centralei în cogenerare din Făgăraș. Sursă foto: Google Maps

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 oct 2023

Premier Energy, compania de distribuție și furnizare a gazelor naturale, precum și de producție de energie electrică deținută indirect în România de fondul de investiții Emma Capital, al omului de afaceri ceh Jiri Smejc, repornește centrala în cogenerare pe gaze naturale din municipiul Făgăraș, județul Brașov, oprită acum 5 ani, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Cei de la Premier Energy, printr-o subsidiară pe care o controlează în proporție de 60%, au cumpărat unitatea de producție de energie în urmă cu circa 1 an, pentru 19,3 milioane lei plus TVA, de la Ager Leasing, după cum a relatat atunci Profit.ro.

Centrala în cogenerare din Făgăraș. Sursă foto: Facebook

Centrala în cogenerare din Făgăraș. Sursă foto: Facebook

EXCLUSIV OTP cere acum pentru vânzarea băncii din România 360 milioane de euro. Oferta Băncii Transilvania, favorită în achiziție, spre 300 milioane euro. Negocierile ar mai putea dura încă 2-3 luni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OTP cere acum pentru vânzarea băncii din România 360 milioane de euro. Oferta Băncii Transilvania, favorită în achiziție, spre 300 milioane euro. Negocierile ar mai putea dura încă 2-3 luni

Subsidiara a primit acum licență pentru exploatarea comercială a capacităților de producere a energiei electrice și termice din centrale electrice în cogenerare, de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Cu aceeași ocazie, firmei i s-a dat și licență de furnizor de energie.

Luna trecută, compania a lansat anunțuri de recrutare, pentru a angaja ″operatori centrală cogenerare și electricieni autorizați grad III, grad IV, pentru exploatarea în condiții de siguranță și eficiență a instalațiilor și a echipamentului energetic din centrala de cogenerare de înaltă eficiență Făgăraș″.

Centrala în cogenerare din Făgăraș. Sursă foto: Facebook

Centrala în cogenerare din Făgăraș. Sursă foto: Facebook

Cum vrea Primăria Capitalei să gonească ciorile din parcul Cișmigiu: Festival al artificiilor. Nicușor Dan: „Ciorile mănâncă ziua în oraș” CITEȘTE ȘI Cum vrea Primăria Capitalei să gonească ciorile din parcul Cișmigiu: Festival al artificiilor. Nicușor Dan: „Ciorile mănâncă ziua în oraș”

Centrala în cogenerare din Făgăraș, construită cu putere instalată electrică de 21,9 MW și termică de 20,85 MW, a fost pusă în funcțiune în 2016 de către compania Gas Energy Ecotherm, cu investitori germani, în urma unei investiții de circa 24 milioane euro, cu finanțare de la IFN-ul Ager Leasing. Nu a funcționat însă decât circa 2 ani, până în 2018, din cauza falimentului operatorului, iar licența de exploatare a fost retrasă în 2019.

După cum a relatat Profit.ro, în 2023, Premier Energy a finalizat preluarea parcului eolian de la Nalbant (Tulcea), deținut până la momentul tranzacției de Enex SRL, parafând astfel a șaptea tranzacție consecutivă, după cele șase achiziții și fuziuni realizate în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
centrala cogenerare fagaras
centrala cogenerare gaze naturale