VIDEO O companie germană afirmă că poate să transforme deșeurile plastice în carburant

VIDEO O companie germană afirmă că poate să transforme deșeurile plastice în carburant
scris 26 iun 2019

Biofabrik, un start-up din Germania, a anunțat că este pregătit să se lanseze în producția de carburant obținut din deșeuri plastice, după cercetări care au durat șase ani, informează DPA.

Oliver Riedler, fondatorul și CEO-ul acestei companii, a dezvăluit că procedeul descoperit - ce implică supunerea materialelor plastice la presiuni înalte - va permite transformarea unui kilogram de deșeuri plastice în aproximativ un litru de carburant, scrie Agerpres.

RETROSPECTIVĂ Povestea comorii de 8% din Petrom, cu potențial de profit de 130 milioane euro și care a dus Guvernul în fața procurorilor, obligat acum să vândă salariaților la prețul din urmă cu 15 ani CITEȘTE ȘI RETROSPECTIVĂ Povestea comorii de 8% din Petrom, cu potențial de profit de 130 milioane euro și care a dus Guvernul în fața procurorilor, obligat acum să vândă salariaților la prețul din urmă cu 15 ani

Roman Maletz, expert în reciclarea deșeurilor la Universitatea TU din Dresda, afirmă că noua procedură, dacă va fi implementată, va deveni o abordare viabilă pentru dezvoltarea surselor de energie sustenabilă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carburant
deseuri
biofabrik