Washingtonul restrânge transferul de tehnologie nucleară către China

Washingtonul restrânge transferul de tehnologie nucleară către China
scris 12 oct 2018

Statele Unite au anunțat măsuri vizând să restrângă - în numele securității naționale - transferurile de tehnologie nucleară civilă către China, cu scopul de ”evita deturnarea lor ilegală” în ”scopuri militare sau neautorizate”, a anunțat Departamentul american al Energei, relatează AFP.

”Aceste măsuri de securitate națională sunt rezultatul unei reexaminări a politicii guvernamentale lansate în urma îngrijorărilor pe tema eforturilor Chinei de a obține material nuclear, echipamente și tehnologie avansată provenind de la societăți americane”, a precizat joi,  într-un comunicat, Departamentul american al Energiei, scrie News.ro.

Încep lucrările de reparații la centura de sud a Capitalei. Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie CITEȘTE ȘI Încep lucrările de reparații la centura de sud a Capitalei. Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie

Washingtonul a luat această hotărâre în contextul în care Statele Unite au lansat o ofensivă în toate direcțiile împotriva Chinei, pe fondul războiului comercial.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
china
tehnologie nucleara