EXCLUSIV FOTO Mugur Mihăescu "Garcea" a lansat un lanț de pizzerii online și cheamă angajați din Bangladesh, după ce a apelat la Nepal: Zero forță de muncă în România. Găsești, dar vai steaua ei de forță de muncă!

EXCLUSIV FOTO Mugur Mihăescu "Garcea" a lansat un lanț de pizzerii online și cheamă angajați din Bangladesh, după ce a apelat la Nepal: Zero forță de muncă în România. Găsești, dar vai steaua ei de forță de muncă!

Liviu Mihăescu, fratele lui Mugur Mihăescu, și angajații aduși anterior din Nepal

Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 29 iun 2022

Mugur Mihăescu, interpretul personajului Garcea în serialul umoristic Vacanța Mare, și proprietarul a trei pub-uri din Centrul Vechi al capitalei, a lansat un lanț de pizzerii online, Zest Pizza, ajungând în prezent la 6 puncte de delivery în București, dintre care însă doar 5 sunt operaționale, pentru că nu mai găsește angajați. Pentru a acoperi Bucureștiul, Mihăescu spune că i-ar fi necesare 10-12 puncte de delivery.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Zero forță de muncă în România. Găsești, dar vai steaua ei de forță de muncă! Pleacă, nu se fidelizeaza deloc. Noi importăm. Vrem acum să aducem 14 persoane din Bangladesh. Ne-am deschis un lanț de pizzerii și nu are cine să facă coca. Vai de steaua noastră. Dacă ne vin oamenii din Bangladesh, mai deschidem puncte de delivery. Deschidem câte putem”, spune omul de afaceri într-o discuție cu Profit.ro.

În februarie 2020, chiar înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus în Româna, a adus angajați dn Nepal pentru barurile sale.

Mugur Mihăescu a deschis primul irish pub în centrul Vechi, St. Patrick, în anul 2009, iar acum deține alături de fratele său Liviu Mihăescu trei astfel de pub-uri: St. Patrick, Party Room și Killkeny, toate în Centrul Istoric, care cumulează 400 de locuri în interior și tot atâtea pe terase.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

EXCLUSIV FOTO Mugur Mihăescu

Guvernul a aprobat pentru acest an majorarea puternică a numărului avizelor care pot fi acordate muncitorilor străini, la 100.000 de lucrători, după ce în 2021 a fost stabilit inițial un contingent de 25.000 angajați, dublat ulterior la un total de 50.000.

Peste 10.000 de cereri de acordare a vizelor de angajare în scop de muncă au fost depuse în primele trei luni ale acestui an de cetățeni străini, proveniți în cea mai mare parte din țări asiatice. Autoritățile nu au mai făcut față numărului ridicat și nu puteau respecta termenele legale de emitere a vizelor, astfel că Guvernul a decis extinderea perioadei de solicitare a vizei de lungă ședere, pentru a nu expira actele depuse de solicitanți, permițând totodată ca documentele să fie depuse la orice reprezentanță teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări.

Din data de 9 martie, când au fost eliminate restricțiile Covid-19, angajatorii din HoReCa au scos la bătaie peste 11.000 de locuri de muncă în țară și în străinătate. Acest lucru plasează industria ospitalității pe locul 2 în topul sectoarelor cu cele mai multe oferte de angajare publicate pe eJobs în această perioadă, după Retail.

Mai mult, numărul joburilor din HoReCa din perioada 9 martie-prezent este cu 153% față de același interval al anului trecut și cu 22% mai mare comparativ cu 2019, arată datele eJobs România, liderul pieței de recrutare. Dacă e să comparăm cu 2020 chiar, perioadă care s-a suprapus și cu lockdown-ul, creșterea e spectaculoasă: +262%.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin

Cu toate că oferta de angajare e una explozivă, candidații - care au părăsit industria pe fondul restricțiilor din pandemie și s-au orientat spre alte domenii, neavând încredere să revină în baruri și restaurante de teama unor noi viitoare restricțiie - rămân sceptici față de acest domeniu.

Numărul aplicărilor înregistrat în perioada 9 martie-prezent este în scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. Se observă însă o creștere de 11% față de ultimul an de normalitate, nonpandemic, 2019.

„Ne așteptăm ca numărul de joburi să crească și mai mult în sezonul estival, din păcate însă deficitul de forță de muncă rămâne cea mai mare problemă. În acest sens, angajatorii apelează în continuare la importul de angajați din străinătate. Suntem optimiști însă că, odată cu creșterile salariale din domeniu, dar și cu reabilitarea imaginii industriei, la care se va ajunge ca urmare a faptului că nu mai avem restricții, și candidații din România vor se vor reîntoarce la joburile din HoReCa”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
garcea
pizza