EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Dan Boabeș a cumpărat Meridian Taxi

EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Dan Boabeș a cumpărat Meridian Taxi
Thomas Dincă
Thomas Dincă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 mai 2023

Antreprenorul în serie Dan Boabeș (48 de ani), care a fondat companii precum SimPlus, agregator de plăți prin intermediul telefonului mobil, CityLink, furnizor de servicii de car sharing, și proiectul de sănătate mintală și well-being 4mind.ro, iar anul trecut a preluat poziția de country manager la Black Cab, companie care furnizează servicii premium de transport alternativ, a cumpărat acum compania de taximetrie Meridian Taxi, una dintre cele mai mari din România, pe piață de 20 de ani și având o flotă de peste 1.000 de mașini, conform datelor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Sunt foarte entuziasmat de acest nou proiect. Consider că voi aduce un aport real asupra serviciilor de transport din București, având la bază experiența de peste 12 ani în proiecte importante de mobilitate (mobile ticketing pentru transport public, Transport Urban, CityLink, Mondo Ride etc) care au folosit sau folosesc tehnologie.

EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Dan Boabeș a cumpărat Meridian Taxi

Compania de taxi Meridian are o istorie lungă și respectată în servirea locuitorilor și vizitatorilor Bucureștiului. Intentionăm să păstrăm aceeași perceptie asupra serviciilor și să ne adaptăm continuu la nevoile în schimbare ale clienților noștri, inclusiv la cererea de tehnologii moderne și de transport ecologic.

EXCLUSIV Impetum Group lansează un nou fond de “special situations” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Impetum Group lansează un nou fond de “special situations”

Colaborarea mea cu grupul Meridian durează de peste 7 ani iar implicarea în Meridian Taxi a venit natural, având din urmă un portofoliu notabil de realizări prin parteneriate și proiecte încheiate cu succes.

Vom continua să lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale, partenerii și clienții pentru a îmbunătăți serviciile de transport în București", a declarat Dan Boabeș pentru Profit.ro.

Grupul Meridian, care a inclus până acum și serviciul de taximetrie Meridian Taxi, este deținut de frații Călin și Gheorghiță Bultoc.

VEZI AICI ȘI Viață de taximetrist: Mort transportat la Medgidia și câine maidanez folosit ca punct de reper

Firmele din grupul Meridian sunt concentrate pe domeniul auto, cu trei concensiuni specializate în vânzarea de mașini noi Dacia-Renault și service auto în Berceni, Preciziei și Pipera; cu serviciul de taximetrie Meridian Taxi, cumpărat acum de Dan Boabeș, care are un parc auto cu peste 1.000 de mașini; cu trei târguri de mașini second hand, asigurări auto, finanțare auto prin leasing și servicii de închirieri auto.

EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România

În 2021, Dan Boabeș s-a retras din afacerea Citylink, platforma de mobilitate inteligentă partajată, vânzând atunci restul participației, de 4%, în compania Concept Apps Development, care administrează platforma. În vara anului 2020, Citylink preluase itaxi, primul și cel mai mare serviciu de rezervări de taxi online din Moldova. Cele două companii aveau acționari comuni, în persoanele lui Igor Grosu și Călin Fusu (Neogen).

Citylink și-a extins acoperirea geografică și a adaugat Brașovul pe harta disponibilității serviciului, deschizând și canalul de dezvoltare în franciză.

Profit.ro a anunțat ulterior că Neogen, controlată de Călin Fusu, a devenit cel mai mare acționar în afacerea Citylink.

Tot atunci, Boabeș anunța că este în căutare de idei și propuneri pentru un nou business.

Fondatorii UiPath, Daniel Dines și Marius Tîrcă - o nouă investiție CITEȘTE ȘI Fondatorii UiPath, Daniel Dines și Marius Tîrcă - o nouă investiție

Ulterior, în vara anului trecut, Boabeș a fost numit Country Manager la BlackCab.

BlackCab, furnizor de servicii premium de transport alternativ, este o companie fondată în 2011.

În toamna anului trecut, BlackCab s-a extins în Iași, lansarea făcând parte din planul companiei de a fi prezentă până la finalul anului în opt dintre cele mai mari orașe din România din punctul de vedere al populației.

BlackCab este prezent în București, Timișoara, Cluj, Constanța și Iași, iar până la finalul anului managementul anunța că vrea să extindă serviciile în Brașov, Sibiu și Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
citylink
itaxi