AstraZeneca vizează venituri totale de 80 de miliarde de dolari până în 2030, în ”era post-Covid”

AstraZeneca vizează venituri totale de 80 de miliarde de dolari până în 2030, în ”era post-Covid”
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Compania farmaceutică AstraZeneca a declarat că intenționează să-și crească veniturile totale la 80 de miliarde de dolari până în 2030, cu 75% mai mari față de veniturile de 45,8 miliarde de dolari obținute în 2023, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Avem multă încredere în această ambiție de 80 de miliarde, datorită portofoliului și mărimii și amplorii portofoliului pe care le vedem astăzi”, a declarat directorul financiar al AstraZeneca, Aradhana Sarin.

Pfizer a obținut daune de peste 100 milioane de dolari de la AstraZeneca, în cadrul unui proces privind un brevet CITEȘTE ȘI Pfizer a obținut daune de peste 100 milioane de dolari de la AstraZeneca, în cadrul unui proces privind un brevet

AstraZeneca se va concentra pe afacerile sale de oncologie, biofarmaceutice și boli rare și se așteaptă să lanseze încă 20 de medicamente în următorii șase ani, scrie News.ro.

”Multe dintre ele au potențialul de a fi medicamente de 5 miliarde de dolari”, a menționat Sarin.

Un comunicat al companiei a detaliat că această cifră a veniturilor ar putea fi atinsp anual pentru multe dintre noile medicamente, în anii de vârf.

Planurile AstraZeneca includ dezvoltarea de medicamente pentru a trata cel puțin jumătate din potențialele tipuri de cancer și dezvoltarea de alternative la tratamentele clasice precum chimioterapia și radiațiile.

”Pentru ca întreaga piață să fie înlocuită, va dura timp, dar credem că avem astăzi tehnologia pentru a începe să le înlocuim”, a spus Sarin pentru CNBC.

Unele tratamente pentru cancer dezvoltate de AstraZeneca au fost deja aprobate de autoritatea de reglementare FDA din SUA, inclusiv medicamentul Enhertu, un așa-numit medicament conjugat cu anticorpi dezvoltat împreună cu producătorul de medicamente japonez Daiichi Sankyo, care își propune să trateze pacienții cu cancer de sân.

AstraZeneca a anunțat, de asemenea, achiziții de companii farmaceutice, inclusiv Fusion Pharmaceuticals Inc, axată pe tratarea cancerului.

Administrația Biden va elibera 1 milion de barili de benzină din rezervele strategice ale SUA, pentru a reduce prețurile la pompă înainte de 4 iulie CITEȘTE ȘI Administrația Biden va elibera 1 milion de barili de benzină din rezervele strategice ale SUA, pentru a reduce prețurile la pompă înainte de 4 iulie

Luni, compania a dezvăluit planuri de a construi o unitate de fabricare a conjugaților de anticorpi de medicamente în Singapore.

”Aceasta este noua tehnologie care va înlocui chimioterapia. Aceasta este o producție foarte complexă, motiv pentru care aveți nevoie de un end-to-end, motiv pentru care am decis să facem această investiție în Singapore”, a spus Sarin.

S-au făcut investiții și în alte fabrici ale AstraZeneca, a adăugat ea.

”Era post-covid”

AstraZeneca a devenit un nume cunoscut în timpul pandemiei de Covid-19, când a dezvoltat unul dintre primele vaccinuri împotriva bolii, în colaborare cu Universitatea din Oxford.

Medicamentul, cunoscut sub numele de Vaxzevria, va fi retras de pe piață, având în vedere cererea în scădere și apariția altor vaccinuri care sunt adaptate variantelor specifice de Covid.

”Pentru noi, cu siguranță, aceasta este epoca post-Covid. Am furnizat vaccinuri în timpul pandemiei de Covid mai mult pentru că, știți, a fost o criză de sănătate publică. Nu era treaba noastră să fim în domeniul vaccinurilor Covid”, a spus Sarin.

Afacerea AstraZeneca s-a concentrat istoric pe domenii precum oncologia și sănătatea cardio-vasculară, iar acest lucru va rămâne accentul companiei în continuare, a spus Sarin.

Medicamentele pentru diabet și boli metabolice vor juca, de asemenea, un rol în dezvoltarea AstraZeneca, a indicat ea.

”Ne uităm și la unele medicamente pentru controlul greutății, posibil combinându-le și cu medicamente care ajută la tratarea comorbidităților pe care le au mulți dintre pacienții cu probleme de gestionare a greutății”, a spus ea.

O nouă companie ucraineană investește în România. Cel mai mare producător de medicamente derivate din plasmă din Europa de Est, fondat acum 129 de ani CITEȘTE ȘI O nouă companie ucraineană investește în România. Cel mai mare producător de medicamente derivate din plasmă din Europa de Est, fondat acum 129 de ani

AstraZeneca a încheiat anul trecut un acord cu compania farmaceutică Eccogene din Shanghai pentru un medicament de slăbire și cardio-metabolic, intrând în cursa pentru medicamente pentru controlul greutății, care este în prezent dominată în mare măsură de Wegovy și Ozempic de la Novo Nordisk, precum și de Mounjaro al Eli Lilly.

Dar constrângerile de aprovizionare ar putea însemna că producătorii concurenți, inclusiv Pfizer și Amgen, ar putea juca un rol mai important pe piață în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
covid