Autoritatea pentru sănătate publică din Franța nu recomandă vaccinul pentru Covid-19 al Moderna persoanelor de sub 30 de ani

Autoritatea pentru sănătate publică din Franța nu recomandă vaccinul pentru Covid-19 al Moderna persoanelor de sub 30 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2021

Autoritatea pentru sănătate publică din Franța nu recomandă vaccinul pentru Covid-19 al Moderna persoanelor de sub 30 de ani, la care prezintă riscuri mai mari să provoace probleme cardiace, afirmând că este de preferat ca acestea să primească vaccinul Comirnaty al Pfizer/BioNTech, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Haute Autorite de Sante (HAS), care nu are puterea legală de a interzice sau de a autoriza medicamentele, dar acționează ca un consilier al sectorului sanitar francez, a citat riscuri ”foarte rare” legate de miocardită, o boală de inimă, care au apărut în date recente despre vaccinul Moderna și într-un studiu francez publicat, scrie News.ro

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

”În cadrul populației cu vârsta de sub 30 de ani, acest risc pare să fie de aproximativ cinci ori mai mic în cazul vaccinului Comirnaty al Pfizer, în comparație cu vaccinul Spikevax de la Moderna”, a spus HAS în avizul său publicat luni.

Decizia de la Paris a venit după ce autoritățile de reglementare din alte câteva țări, inclusiv din Canada, Finlanda și Suedia, au adoptat o poziție mai defensivă față de Spikevax din cauza îngrijorărilor legate de siguranța inimii în cazul tinerilor.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană EMA a aprobat luna trecută vaccinul de rapel al Moderna pentru toate grupele de vârstă peste 18 ani, la cel puțin șase luni după a doua doză.

La începutul acestui an, EMA a declarat că a găsit o posibilă legătură între afecțiunea cardiacă inflamatorie foarte rară și vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer și Moderna.

Cu toate acestea, potrivit EMA, beneficiile ambelor vaccinuri cu ARNm în prevenirea Covid-19 continuă să depășească riscurile, a spus autoritatea de reglementare, reluând opinii similare exprimate de autoritățile de reglementare din SUA și de Organizația Mondială a Sănătății.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

HAS a spus că recomandarea sa, care s-ar aplica indiferent de utilizarea vaccinului ca primă, a doua sau a treia doză de ”rapel”, va fi valabilă până când se vor cunoaște mai multe descoperiri științifice în acest sens.

Cu toate acestea, pentru persoanele cu vârsta peste 30 de ani, autoritatea a recomandat în mod explicit utilizarea vaccinului Moderna, spunând că eficacitatea acestuia este ușor superioară.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
covid-19
vaccin