OMS: Peste 18.000 de cazuri de variola maimuței raportate la nivel global în 78 de țări, majoritatea în Europa

OMS: Peste 18.000 de cazuri de variola maimuței raportate la nivel global în 78 de țări, majoritatea în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2022

Peste 18.000 de cazuri de variola maimuței au fost raportate la nivel mondial în 78 de țări, majoritatea fiind în Europa, a anunțat, miercuri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

OMS a declarat focarul de variola maimuței drept urgență sanitară globală, scrie News.ro.

Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe CITEȘTE ȘI Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe

”Acesta este un focar care poate fi oprit... cel mai bun mod este prin reducerea riscului de expunere. Asta înseamnă să faci alegeri sigure pentru tine și pentru ceilalți”, a declarat Tedros într-o conferință de presă, la Geneva.

Variola maimuței (”monkeypox) este în curs de a fi redenumită, pentru a evita ca numele să fie folosit drept ”armă” sau într-un mod rasist, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgențe al OMS.

Până în prezent, au fost raportate 98% din cazurile din afara țărilor din Africa unde virusul este endemic, potrivit OMS.

Agenția ONU recomandă vaccinarea grupurilor cu risc ridicat. El a avertizat că este nevoie de câteva săptămâni după administrarea celei de-a doua doze de vaccin pentru a obține protecție deplină, astfel, oamenii ar trebui să ia alte măsuri de precauție până la acel moment.

În general, boala provoacă simptome ușoare până la moderate, inclusiv febră, oboseală și leziuni dureroase ale pielii care dispar în câteva săptămâni.

Tedros a spus că sunt disponibile aproximativ 16 milioane de doze de vaccin aprobat, dar numai în vrac, așa că va dura câteva luni pentru a le introduce sub formă de flacoane.

OMS îndeamnă țările care au stocuri să împartă vaccinul, în contextul în care aprovizionarea este limitată, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
oms
variola maimuței