ULTIMA ORĂ Gigantul american Johnson & Johnson, acord de 1 miliard dolari cu guvernul SUA pentru vaccin împotriva Covid-19. Primele teste pe oameni – în septembrie, 1 miliard doze livrate din 2021

ULTIMA ORĂ Gigantul american Johnson & Johnson, acord de 1 miliard dolari cu guvernul SUA pentru vaccin împotriva Covid-19. Primele teste pe oameni – în septembrie, 1 miliard doze livrate din 2021
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 mar 2020

Gigantul american din industria farmaceutică Johnson & Johnson (J&J), care lucrează la un vaccin pentru Covid-19, va efectua primele teste pe oameni în luna septembrie. Compania va investi, în parteneriat cu guvernul SUA, peste 1 miliard de dolari în extinderea capacității de producție a vaccinurilor și estimează că va putea furniza 1 miliard de doze la nivel global începând cu prima parte a anului viitor.

Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul
Urmărește-ne și pe Google News

J&J a selectat un candidat promițător la un vaccin în vederea testelor pe oameni, ce vor fi lansate cel mai târziu în luna septembrie. Primul lot de vaccinuri ar putea fi autorizat de urgență la începutul anului 2021, mult mai devreme comparativ cu perioada de 18 luni necesară în prezent pentru testarea, aprobarea și producerea vaccinurilor.

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T. CITEȘTE ȘI Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T.

Compania a încheiat un acord cu Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA), din cadrul Departamentului american al Sănătății, angajându-se să investească peste 1 miliard de dolari în devoltarea vaccinului, precum și în extinderea capacităților de producție din SUA și din străinătate.

Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult CITEȘTE ȘI Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult

“Capacitatea suplimentară va contribui la producerea rapidă a unui vaccin și va permite livrarea, la nivel global, a mai mult de 1 miliard de doze de vaccin”, a calculat compania.

BARDA va asigura 421 milioane de dolari din finanțare, potrivit Reuters. 

J&J spune că va începe producția vaccinului pentru Covid-19 pe propriul risc, chiar înainte de a ști sigur că acesta funcționează.

Compania folosește aceeași tehnologie pe care a utilizat-o la producerea vaccinului său împotriva Ebola.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson & johnson
j&j
johnson and johnson
vaccin covid 19
teste oameni
investitii
acord barda
unitati productie vaccin