Acțiunile americane revin pe creștere, după două zile de scăderi

Acțiunile americane revin pe creștere, după două zile de scăderi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mar 2023

Principalii indici bursieri de la New York au revenit pe creștere joi, după două zile de scăderi, investitorii analizând noi comentarii din partea oficialilor Fed cu privire la creșterea ratelor dobânzilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Rezervei Federale (Fed) din Atlanta, Raphael Bostic, a declarat că banca centrală ar putea fi în măsură să întrerupă ciclul majorărilor în această vară, dar a avertizat că decizia depinde de evoluțiile macroeconomice.

Într-un argument în favoarea unor creșteri cu un sfert de punct procentual ale dobânzii de rereferință, Bostic a spus că preferă o abordare "lentă și constantă", deoarece impactul creșterii ratelor ar putea începe să se facă simțit în această primăvară, scrie Reuters.

Tranzacție de tip deal de peste 8 milioane lei cu acțiuni Romgaz CITEȘTE ȘI Tranzacție de tip deal de peste 8 milioane lei cu acțiuni Romgaz

Bostic, care nu are drept de vot în acest an în ceea ce privește deciziile de politică monetară, a estimat că va fi nevoie ca ratele să crească cu încă o jumătate de punct procentual înainte ca Fed să întrerupă, potențial, actualul ciclu de creșteri, care a dus dobânda de referință în intervalul 4,5%-4,75%.

S&P 500 s-a apreciat cu 0,8%, revenindu-și de la minimele ultimelor șase săptămâni atinse miercuri. Dow Jones a urcat cu 1,05%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 0,7%.

Randamentele obligațiunilor au rămas ridicate, însă au scăzut de la maximele intraday atinse în prima parte a zilei.

Acțiunile companiei de software Salesforce s-au apreciat cu 11,5%, după ce compania a dublat venituri peste estimările analiștilor pentru primul trimestru și și-a dublat programul de răscumpărări de acțiuni, până la 20 de miliarde de dolari.

De cealaltă parte, titlurile Tesla au pierdut aproape 6% din valoare, în contextul în care Elon Musk și echipa sa nu au reușit să impresioneze investitorii la evenimentul de prezentare a planurilor companiei miercuri, oferind puține detalii despre mult-așteptata lansare a unui model electric accesibil unei categorii mai largi de clienți.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed