Acțiunile americane se apreciază puternic, în pofida contracției economiei SUA. Facebook bifează cel mai mare avans zilnic din ultimii 9 ani. Acțiunile Amazon s-au prăbușit

Acțiunile americane se apreciază puternic, în pofida contracției economiei SUA. Facebook bifează cel mai mare avans zilnic din ultimii 9 ani. Acțiunile Amazon s-au prăbușit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 apr 2022

Principalii indici bursieri de pe Wall Street s-au apreciat puternic joi, în pofida datelor care au arătat că economia SUA s-a contractat pentru prima oară din 2020, investitorii concentrându-și atenția pe rezultatele financiare ale corporațiilor. Acțiunile Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, au urcat cu aproape 18%, cel mai mare câștig zilnic din ultimii 9 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dow Jones a încheiat tranzacțiile cu un avans de 1,85%, S&P 500 s-a apreciat cu 2,47%, cel mai mare avans din iunie 2020, iar Nasdaq Composite cu 3,06%.

Meta a consemnat cea mai mare creștere în rândul constituenților S&P 500, după ce a raportat un profit trimestrial peste estimările analiștilor și a anunțat creșterea numărului utilizatorilor Facebook. Acțiunile companiei s-au apreciat cu 17,59%, cel mai mare câștig procentual după 25 iulie 2013, când au avansat cu aproape 30%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Dintre acțiunile care au bifat aprecieri consistente, PayPal Holdings a avansat cu 11,48% iar Qualcomm cu 9,69%.

Amazon a închis tranzacțiile cu un câștig de 4,65%, însă acțiunile s-au prăbușit cu până la 10% after-hours, după ce retailerul a anunțat că a trecut pe pierdere în primul trimestru, în condițiile în care investiția sa în producătorul de mașini electrice Rivian Automotive i-a șters tot profitul din vânzări.

Gigantul din e-comerț a raportat o pierdere de 3,8 miliarde de dolari, sau 7,56 dolari/acțiune, față de un profit net de 15,79 dolari/acțiune în primele trei luni din 2021, potrivit rezultatelor financiare citate de MarketWatch. Veniturile au crescut de la 108,5 miliarde de dolari la 116,44 miliarde de dolari, ușor sub veniturile de 116,45 miliarde de dolari estimate de analiști.

Analiștii FactSet preconizaseră un câștig net pe acțiune de 8,35 dolari în primul trimestru.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Apple, pe de altă parte, a depășit estimările analiștilor privind profitul și a raportat venituri trimestriale record. Producătorul iPhone a obținut un profit de 25 miliarde de dolari și venituri de 97,3 miliarde de dolari.

Acțiunile Apple s-au apreciat cu 4,52%, extinzând avansul și după închiderea pieței principale.

Investitorii nu au reacționat vizibil la datele economice publicate joi de Departamentul american al Comerțului. Potrivit cifrelor preliminare, produsul intern brut al SUA a scăzut cu 1,4% în ritm anual în primul trimestru, după un avans de 6,9% în precedentele trei luni.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
crestere
rezultate financiare
facebook
amazon
apple