Acțiunile americane se pregătesc să înceapă săptămâna de tranzacționare la maximul ultimelor 10 luni

Acțiunile americane se pregătesc să înceapă săptămâna de tranzacționare la maximul ultimelor 10 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mai 2023
Indicele reprezentativ al bursei de la New York, S&P 500, se pregătește să înceapă săptămâna scurtă de tranzacționare la maximul ultimelor 10 luni, în condițiile în care traderii salută un acord provizoriu privind plafonul de îndatorare al SUA, iar optimismul privind inteligența artificială oferă un impuls suplimentar acțiunilor din sectorul tehnologiei.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Volumele ar trebui să revină la normal astăzi, după weekendul prelungit din SUA, așa că ar trebui să ne facem o idee mult mai bună cu privire la tendințele pieței. Optimismul privind un acord legat de afonul de îndatorare al SUA ar putea continua să susțină activele de risc în prima parte a săptămânii", a declarat Stephen Innes, managing partner la SPI Asset Management, citat de MarketWatch.
ASTĂZI Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Focus Brașov - Ediția a II-a CITEȘTE ȘI ASTĂZI Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Focus Brașov - Ediția a II-a

Unii analiști sunt totuși mai prudenți, deoarece Congresul nu a ratificat deocamdată acordul, iar incertitudinea ar putea ține în frâu acțiunile.

"În timp ce reacția inițială va fi probabil pozitivă, sentimentul va fi temperat de faptul că acordul nu a trecut încă linia de final, următorul obstacol fiind
Congresul, unde au existat deja unele voci nemulțumite", a declarat Richard Hunter, analist șef la Interactive Investor.
 
Contractele futures pentru S&P 500 cresc cu circa 0,6% pre-market, în timp ce contractele pe Nasdaq urcă cu peste 1%.
 
Acțiunile Nvidia cresc cu circa 3% înainte de deschidere. Producătorul de cipuri, care și-a îmbunătățit recent estimările privind câștigurile datorită inteligenței artificiale, a anunțat o serie de produse noi în weekend. Entuziasmul pentru inteligența artificială susține, de asemenea, acțiunile unor companii precum Palantir Technologies, Advanced Micro Devices (AMD) și C3.ai.
viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
actiuni
wall street