Acțiunile europene au început luna iunie în coborâre

Acțiunile europene au început luna iunie în coborâre
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iun 2016

Acțiunile europene au scăzut miercuri, pentru a doua ședință consecutiv, cel mai mare declin fiind înregistrat de titlurile din sectorul minier, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a început luna iunie cu o scădere 0,96%, după ce marți a pierdut 0,8%, consemnând primul declin din ultimele șase ședințe. Totuși, indicele a încheiat luna mai cu cel mai rapid avans din luna noiembrie, de 1,8%.

Acțiunile companiilor din minerit au scăzut cu 2,8%, după ce datele privind evoluția sectorului manufacturier din China au arătat o stagnare a activității în luna mai, în pofida măsurilor de stimulare adoptate de autorități.

Băncile pot relua de azi creditele Prima Casă. Programul se apropie de 60% din totalul creditului ipotecar CITEȘTE ȘI Băncile pot relua de azi creditele Prima Casă. Programul se apropie de 60% din totalul creditului ipotecar

Stoxx Europe 600 Oil and Gas, care surprinde evoluția comaniilor din petrol și gaze, a coborât cu 1,3%, în condițiile în care cotațiile petrolului au scăzut pentru a doua ședință consecutiv. Membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se vor reuni mâine la Viena și ar putea discuta despre o eventuală plafonare a producției de petrol, pentru a sprijini revenirea prețurilor, dar așteptările legate de un acord sunt reduse. Pe parcursul lunii trecute, prețul petrolului a avansat cu circa 7%.

Acțiunile UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, au scăzut cu 1,8% după ce doi dintre membrii Consiliului de Administrație și-au dat demisia. Noile demisii vin în contextul în care banca se pregătește să numească un nou CEO, după ce Federico Ghizzoni a părăsit funcția săptămâna trecută.

Indicele FTSE 100, al bursei de la Londra, a coborât cu 0,6%, DAX, al Bursei de la Frankfurt, cu 0,57%, iar CAC 40 (Paris) a înregistrat o scădere de 0,67%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
burse
petrol
china
opec