Acțiunile europene au început semestrul al doilea în creștere, aproape de maximul istoric

Acțiunile europene au început semestrul al doilea în creștere, aproape de maximul istoric
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iul 2021

Bursele europene au început semestrul al doilea în creștere, indicele paneuropean apropiindu-se de maximul istoric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx 600 a încheiat ședința de joi în creștere cu 0,62%, la 455,64 puncte. Pe parcursul ședinței, indicele a atins un maxim de 457,7 puncte, apropiat de nivelul de record de 460,51 puncte.

Rezervele valutare au scăzut în iunie CITEȘTE ȘI Rezervele valutare au scăzut în iunie

Cele mai mari creșteri au fost consemnate în sectorul petrolului și gazelor (+2,1%) și cel al turismului/călătoriilor (+1,9%).

Indicele FTSE 100 de la Londra a urcat cu 1,25%, CAC 40 (Paris) a crescut cu 0,71%, iar DAX (Frankfurt) a înregistrat un avans de 0,47%. 

Bursele au fost susținute de datele economice pozitive din Europa și de peste Ocean.

Activitatea în sectorul manufacturier din zona euro a avut, în iunie, cel mai mare avans înregistrat vreodată, potrivit unui indice calculat de IHS Markit.

În SUA, numărul săptămânal al cererilor inițiale de șomaj a coborât la cel mai redus nivel înregistrat de la debutul pandemiei. Astfel, 364.000 de americani au cerut ajutor de șomaj săptămâna trecută, numărul solicitărilor fiind sub estimările analiștilor.

Stoxx 600 a urcat cu 5,8% în al doilea trimestru și cu aproape 14% de la începutul anului. Totuși, ședința de ieri, ultima din trimestru, a fost una "roșie" din cauza temerilor legate de răspândirea variantei Delta a coronavirusului, care tinde să devină tulpina predominantă în mai multe țări de pe continent și ar putea afecta redresarea economiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
dax
cac 40
ftse 100
cereri somaj
ihs markit
stoxx 600 record