Final de semestru “roșu” pe bursele europene, pe fondul temerilor privind răspândirea variantei Delta a coronavirusului

Final de semestru “roșu” pe bursele europene, pe fondul temerilor privind răspândirea variantei Delta a coronavirusului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 iun 2021

Acțiunile europene au încheiat primul semestru în scădere, pe fondul temerilor legate de răspândirea variantei Delta a coronavirusului, care tinde să devină tulpina predominantă în mai multe țări de pe continent și ar putea afecta redresarea economiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 0,77%, după un avans de 0,3% marți. Stoxx 600 a urcat cu 5,8% în al doilea trimestru și cu aproape 14% de la începutul anului, scrie MarketWatch.

Principalii indici bursieri de la Frankfurt (DAX) și Paris (CAC 40) s-au corectat cu câte 1% astăzi, referința FTSE 100 de la Londra înregistrând un declin de 0,71%.

Plasamente de peste 50 milioane euro în oferta de titluri de stat a Ministerului Finanțelor CITEȘTE ȘI Plasamente de peste 50 milioane euro în oferta de titluri de stat a Ministerului Finanțelor

Îngrijorările recente privind o eventuală majorare a dobânzilor pe fondul accelerării inflației au fost înlocuite în ultimele zile de temerea că recuperarea economiei globale ar putea fi încetinită de noua variantă Delta a coronavirusului, care este mai contagioasă decât tulpinile descoperite anterior și care a devenit tulpina predominantă în Marea Britanie. Franța și Spania înregistrează, de asemenea, un număr mare de infecții Covid-19 provocate de varianta Delta.

Sectoarele auto și bancar au consemnat corecții importante în tranzacțiile de miercuri. Acțiunile Porsche s-au depreciat cu 4,2%, titlurile Volkswagen cu 2,3%, în timp ce băncile BNP Paribas și Banco Santander au suferit un recul de 1,3% și, respectiv 1,6%.

Acțiunile americane înregistrau evoluții mixte în jurul orei 20:20 (ora României): +0,49% pentru indicele Dow Jones, +0,06% pentru S&P 500 și -0,1% pentru Nasdaq Composite.

S&P 500 și Nasdaq au închis tranzacțiile de ieri la noi maxime record, după date peste așteptări privind piața muncii în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
varianta delta
tulpina delta
coronavirus
covid
inflatie