Acțiunile europene au închis cu un declin modest, influențate de scăderea petrolului

Acțiunile europene au închis cu un declin modest, influențate de scăderea petrolului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 aug 2016

Acțiunile europene au închis în scădere ușoară ședința de miercuri după ce, în ziua anterioară, au urcat la cel mai ridicat nivel după votul pro-Brexit. Scăderea de astăzi este influențată, printre altele, de declinul cotațiilor petrolului.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,2% după ce, marți, a urcat cu 0,9%, la 344,67 de puncte, maximul consemnat din ziua referendumului legat de Brexit.

Stoxx Europe 600 Oil and Gas, al companiilor din domeniul petrolului și gazelor natural, a coborât cu 0,6%, în condițiile în care cotațiile petrolului au pierdut aproape 2% în urma datelor dezamăgitoare privind stocurile de țiței din SUA, și  a unui raport al Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Într-un raport lunar, OPEC a avertizat că există posibilitatea ca rafinăriile din SUA și Europa să-și reducă ratele de procesare pe fondul scăderii profiturilor. Totodată, cartelul din domeniul petrolier a atras atenția că cererea de petrol ar putea fi afectată de finalizarea sezonului de șofat și, implicit, reducerea cererii de combustibil.

Totodată, potrivit  datelor publicate miercuri de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au crescut săptămâna trecută cu 1,1 milioane de barili. Aceasta este a treia săptămână consecutivă de creștere a stocurilor și a luat prin surprindere investitorii și analiștii, care anticipau un ușor declin.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
opec
stoxx europe 600
petrol
brent
wti