Acțiunile europene au închis în creștere, iar petrolul a recuperat scăderile din prima parte a tranzacțiilor

Acțiunile europene au închis în creștere, iar petrolul a recuperat scăderile din prima parte a tranzacțiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mai 2016

Acțiunile europene au închis în creștere luni după ce, săptămâna trecută, au înregistrat cea mai bună evoluție din ultimele trei luni. Avansul de astăzi a fost, totuși, moderat, în contextul în care investitorii analizează comentariile președintelui Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen, care a sugerat că dobânda de referință pe piața americană ar putea fi majorată în următoarele luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,14%, după ce a încheiat săptămâna trecută cu un câștig de 3,4%, cel mai mare avans săptămânal de la jumătatea lunii februarie.

Indicele DAX, al bursei de la Frankfurt, s-a apreciat cu 0,5%, urcând la cel mai ridicat nivel înregistrat în ultima lună.

Indicele CAC 40, al bursei de la Paris, a avansat cu 0,3%. Potrivit datelor institutului francez de statistică (Insee), economia Franței a crescut cu 0,6% în primul trimestru, cu 0,1 puncte procentuale peste estimarea inițială, susținută de cheltuielile de consum și de investiții.

Piețele de capital din Londra și SUA sunt închise astăzi, cu ocazia Memorial Day.

Titlurile furnizorului belgian de servicii postale bpost SA au scăzut cu 1,9%, după ce compania a anunțat că a discutat o posibilă fuziune cu rivalul norvegian PostNL, însă cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord. Acțiunile PostNL s-au apreciat cu 3,5%.

Cotațiile petrolului înregisrează un avans ușor după ce, în prima parte a zilei, au consemnat scăderi. Evoluția negativă din prima parte a zilei a fost influențată, printre altele, de informațiile că Irak va majora în iunie exporturile de petrol cu circa 5 milioane de barili. Petrolul a scăzut și vineri după ce joi a urcat la maximul ultimelor 6 luni.

În jurul orei 19:30, petrolul Brent, cu livrare în iulie, înregistra o creștere de aproape 0,8%, tranzacționându-se la 49,7 dolari/baril. La New York, petrolul WTI (cu livrare în iulie) era în creștere cu circa 0,5%, la 49,6 dolari/baril.

Membrii Organizației Tărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se vor reuni pe 2 iunie la Viena. Statele ar putea discuta, la această întâlnire, despre o eventuală plafonare a producției de petrol, pentru a sprijini revenirea prețurilor, dar așteptările legate de un acord sunt reduse.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
petrol
actiuni
stoxx europe 600
dax
opec