Yuanul a coborât la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani în raport cu dolarul

Yuanul a coborât la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani în raport cu dolarul
scris 30 mai 2016

Banca centrală a Chinei a stabilit luni cotația de referință a yuanului la cel mai redus nivel din ultimii peste cinci ani, de 6,5784 unități pentru un dolar, în urma unor comentarii ale președintelui Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Janet Yellen, privind probabilitatea majorării dobânzii cheie în lunile următoare, care au alimentat cererea pentru moneda americană, relatează MarketWatch.

Cotația de luni a yuanului este cu 0,45% sub nivelul înregistrat vineri. Banca centrală a Chinei permite ca yuanul să fluctueze cu +/-2% în jurul cursului de referință, scrie News.ro.

Indicele dolarului, care măsoară evoluția monedei americane față de un coș de șase valute, a urcat cu 0,4%, la 95,888, în timpul tranzacțiilor asiatice.

Yellen a declarat vineri seara că ar fi potrivit ca Fed să crească ”treptat și cu precauție” dobânzile, în lunile care vor urma.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
yuan
dolar