Acțiunile europene au închis în creștere pentru a doua ședință consecutiv

Acțiunile europene au închis în creștere pentru a doua ședință consecutiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 aug 2016

Acțiunile europene au închis în creștere marți, pentru a doua ședință consecutiv, susținute, printre altele, de datele pozitive privind economia zonei euro și creșterea cotațiilor petrolului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,9% după un avans modest, de sub 0,1%, consemnat luni.

Potrivit sondajelor efectuate de Markit în rândul directorilor de companii, redresarea economică din zona euro s-a intensificat în august, ceea ce oferă dovezi de rezistență după decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană.

Indicele referitor la intențiile de achiziții ale managerilor calculat de Markit a urcat în august la 53,3 puncte, de la 53,2 puncte în iulie. Un nivel de sub 50 de puncte al acestui indice semnalează declinul activităților, iar un nivel mai ridicat indică expansiune.

Banca centrală a Turciei a redus din nou dobânzile, în pofida riscului de retrogradare a ratingurilor CITEȘTE ȘI Banca centrală a Turciei a redus din nou dobânzile, în pofida riscului de retrogradare a ratingurilor

Totodată, cotațiile petrolului au revenit pe creștere în urma informațiilor publicate de Reuters, potrivit cărora Iranul s-ar putea alătura producătorilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) care doresc plafonarea producției. Anterior acestor informații, petrolul înregistra scăderi, influențat de temerile legate de majorarea producției de petrol la nivel mondial.

Printre cele mai bune evoluții consemnate în ședința de marți se numără acțiunile băncii italiene UniCredit, care au crescut cu 6,6% în urma în urma informațiilor, publicate de Reuters, potrivit cărora PZU, cel mai mare asigurător polonez, este interesat de preluarea Bank Pekao, a doua mare bancă din Polonia, de la grupul UniCredit.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
stoxx europe 600
petrol
markit
zona euro
unicredit