Acțiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel de după votul pro-Brexit

Acțiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel de după votul pro-Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iul 2016

Acțiunile europene au crescut joi, pentru a cincea oară în ultimele șase ședințe, atingând cel mai ridicat nivel înregistrat după votul britanicilor în favoarea desprinderii de Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,8%, la 338,5 puncte, după ce, miercuri, indicele pan-european a consemnat o scădere ușoară, pentru prima dată în ultimele cinci ședințe. Indicele se menține însă sub nivelul din 23 iunie, ziua referendumului legat de Brexit, când a închis sesiunea la 346,34 puncte.

Indicele FTSE 100, al bursei londoneze, a scăzut cu 0,2%. Indicele a înregistrat creșteri în prima parte a zilei datorită așteptărilor că Banca Angliei va reduce dobânda cheie pentru prima dată în ultimii șapte ani pentru a reduce impactul negativ asupra economiei al votului pro-Brexit.

Totuși, Banca Angliei a menținut, joi, rata dobânzii de referință la minimul record de 0,5%. Oficialii instituției anticipează că vor adopta noi măsuri de stimulare în august, după ce vor avea la dispoziție mai multe date legate de starea economiei.

DOCUMENT Guvernul va apela la preoți pentru a-i convinge pe țărani să intre în cooperative CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul va apela la preoți pentru a-i convinge pe țărani să intre în cooperative

Decizia Băncii Angliei de a amâna măsurile de relaxare monetară post-Brexit au făcut însă ca lira sterlină să se aprecieze, tranzacționându-se la peste 1,33 dolari.

Acțiunile UniCredit au crescut cu 6,6% după ce cea mai mare bancă italiană a anunțat o posibilă majorare de capital pentru a îndeplini cerințele Băncii Centrale Europene. În total, băncile din Italia au în portofolii credite neperformante de circa 360 de miliarde de euro, potrivit băncii centrale a Italiei, reprezentând 18,1% din totalul împrumuturilor acordate populației.

Stoxx Europe 600 Banks, care reflectă evoluția bursieră a sectorului bancar European, a închis în urcare cu 2,5% după un declin de 1,1% în ședința anterioară.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
burse
ftse 100
actiuni
lira banca angliei
brexit