Acțiunile europene au închis la maximul ultimelor 13 luni, susținute de bănci și de creșterile din piețele americane

Acțiunile europene au închis la maximul ultimelor 13 luni, susținute de bănci și de creșterile din piețele americane
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 ian 2017

Acțiunile europene au urcat miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni, traiectorie imprimată de un nou raliu în sectorul bancar și de avansul consistent al piețelor americane, unde Dow Jones a sărit de pragul de 20.000 de puncte, iar S&P 500 și Nasdaq Composite se tranzacționează la noi valori record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 1,3%, până la 366.75 puncte, nivel la care nu a mai închis din 30 decembrie 2015, potrivit datelor investing.com. La Frankfurt, indicele DAX 30 a urcat cu 1,8% și a închis la cel mai ridicat prag începând cu aprilie 2015, indicele CAC 40, al bursei de la Paris, a avansat cu 1%, iar FTSE 100, al bursei londoneze, a crescut cu 0,2%.

În Spania, indicele IBEX 35 a consemnat o apreciere de 1,7%, evoluție sprijinită de creșterea acțiunilor Banco Santander cu 4%. Cel mai mare creditor din zona euro a raportat un profit net de 1,6 miliarde de euro pentru ultimele trei luni din 2016, peste estimările analiștilor, care anticipau un rezultat de 1,4 miliarde de euro, scrie MarketWatch. Profitul a fost cu mult peste rezultatul net de 25 milioane de euro raportat în intervalul similar din 2015, când banca spaniolă a înregistrat costuri speciale în sumă de 1,7 miliarde de euro.

Chimcomplex Borzești, controlată de Ștefan Vuza, a depus oferta indicativă pentru Oltchim CITEȘTE ȘI Chimcomplex Borzești, controlată de Ștefan Vuza, a depus oferta indicativă pentru Oltchim

Tot în sectorul bancar, acțiunile băncii franceze Societe Generale, proprietarul BRD, au urcat cu 4,3%, cele ale Raiffeisen International cu 10,9%, UniCredit a încheiat ședința cu un avans de 8,9%, iar titlurile Deutsche Bank s-au apreciat cu 4,9%. Creșteri de peste 3% au mai consemnat acțiunile Caiaxabank (+6,4%). Banco Bilbao (BBVA, +3,2%) și Banco Popular (+3,3%).

Peste Atlantic, indicele Dow Jones Industrial Average, care reflectă evoluția celor mai mari 30 de companii listate pe bursa de la New York, a atins, pentru prima dată, pragul psihologic de 20.000 de puncte, continuând ascensiunea începută după câștigarea alegerilor prezidențiale de către Donald Trump. Indicii S&P 500 și Nasdaq Composite au urcat, de asemenea, la noi valori record.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii