Acțiunile europene au închis la maximul ultimelor trei luni

Acțiunile europene au închis la maximul ultimelor trei luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 nov 2015

Acțiunile marilor companii europene au închis ședința de astăzi la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni, pe fondul informațiilor care sugerează că Banca Centrală Europenă (BCE) intenționează să extindă măsurile de relaxare monetară, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, indicele pan-european Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,93%, atingând cel mai ridicat nivel înregistrat din data de 18 august.

La Paris, indicele CAC 40 a închis în urcare cu 1,08%, în timp ce indicele DAX al bursei de la Frankfurt a avansat cu 1,3%. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a înregistrat o creștere de 0,8%.

Oficiali ai Băncii Centrale Europene au declarat ieri că reprezentanții instituței discută extinderea achizițiilor de obligațiuni și penalizarea băncilor care păstrează banii la BCE.

Programul BCE de relaxare cantitativă aflat în derulare presupune cumpărarea de active,­ inclusiv obligațiuni guvernamentale, în valoare de 60 de miliarde de euro lunar, până în septembrie 2016. BCE a menținut în octombrie dobânda de politică monetară la minimul record de 0,05%, nivel la care se află din septembrie 2014, când instituția a redus nivelul dobânzii de la 0,15%. Totodată, ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit au fost menținute la 0,3%, respectiv -0,2%.

Moneda euro a continuat să se deprecieze astăzi în raport cu dolarul, cursul euro/dolar situându-se la minimul ultimelor  șapte luni.

“Așteptările tot mai mari privind o continuare a programului de relaxare cantitativă de către BCE în decembrie, la care se adaugă creșterea probabilității ca Fed să majoreze rata de dobândă în SUA, au îngropat șansele de revenire ale monedei euro”, a spus Lukman Otunuga, analist la FXTM, citat de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiune
dax
cac 40
ftse 100
euro