Bursele europene au închis în urcare ușoară luni, deși companiile din transporturi și turism au fost în declin după atentate

Bursele europene au închis în urcare ușoară luni, deși companiile din transporturi și turism au fost în declin după atentate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 nov 2015

Bursele europene au închis în urcare ușoară luni, în pofida atentatelor teroriste care au avut loc vineri seara în Paris, dar titlurile companiilor din turism și transporturi au înregistrat scăderi, ca urmare a evenimentelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deși a înregistrat o scădere în prima parte a ședinței de tranzacționare, indicele pan-european Stoxx Europe 600 a închis în creștere cu 0,3%. La Paris, indicele CAC 40 a închis în creștere ușoară, cu 0,1%, la fel ca indicele DAX al bursei de la Frankfurt. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a înregistrat un avans de 0,5%.

Pe de altă parte, acțiunile din transporturi și turism au fost afectate de evenimentele de vineri, care se vor reflecta, probabil, în scăderea numărului de turiști în perioada următoare.

“Dacă există ceva care să zdruncine încrederea consumatorilor, acel lucru este cu siguranță îngrijorarea privind siguranța și situațiile geopolitice”, a spus Naeem Aslam, analist la AvaTrade, citat de MarketWatch.

Air France-KLM a pierdut 5,7%, iar acțiunile AccorHotels, care deține și Ibis, au scăzut cu 4,7%.

Acțiunile grupului Aeroports de Paris, operatorul aeroportului Charles de Gaulle, au înregistrat un declin de 3,7%, iar titlurile Eurotunnel, care administrează tunelul dintre Marea Britanie de Franța, a consemnat o scădere de 3%.

Acțiunile International Consolidated Airlines Group, proprietarul British Airways, au coborât cu 2,8%, cele ale Ryanair Holdings cu 1,4%, iar acțiunile Lufthansa cu 2,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
cac 40
ftse 100
stoxx europe 600
burse
atentate
turism