Acțiunile europene au revenit pe scădere după un început de săptămână optimist

Acțiunile europene au revenit pe scădere după un început de săptămână optimist
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mai 2016

Acțiunile europene înregistrează scăderi miercuri, după două ședințe consecuitive de creștere, declinul fiind influențat și de rezultatele financiare dezamăgitoare raportate de unele companii, informează MarketWatch și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 16:00, indicele Stoxx Europe 600 era în coborâre cu 0,6%. Indicele a avansat luni și marți cu 1,4% după ce  încheiat săptămâna trecută cu un declin de aproape 3%, cea mai slabă performanță săptămânală din ultimele aproape 3 luni.

Acțiunile companiei de publicitate franceze JCDecaux au scăzut cu 9,7% după ce gigantul din domeniul publicității outdoor a raportat o creștere de 15% a veniturilor în primul trimestru, dar a anunțat că esttimările pentru întregul semestru sunt pesimiste, pe fondul dificultăților legate de un proiect major în Londra, care presupune instalarea a circa 1.000 de ecrane HD în capitala Marii Britanii.

Acțiunile Rompetrol Rafinare pierd peste 10% în deschiderea ședinței bursiere, după măsurile anunțare de DIICOT CITEȘTE ȘI Acțiunile Rompetrol Rafinare pierd peste 10% în deschiderea ședinței bursiere, după măsurile anunțare de DIICOT

Titlurile Carlsberg au coborât cu aproape 3% după ce producătorul danez de bere a raportat scăderea veniturilor în primul trimestru cu 3%, la 13 miliarde de coroane (2 miliarde de dolari), sub estimările companiei și ale analiștilor.

Acțiunile Raiffeisen Bank International (RBI) sunt în scădere cu 10% după ce grupul austriac nelistat la bursă Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB), compania mamă a RBI, a anunțat că va analiza o posibilă fuziune a celor două entități în ideea consolidării rezervelor de capital și îmbunătățirii eficienței. Posibila fuziune nu este bine primită de unii investitori, ceea ce a provocat scăderea acțiunilor RBI, în pofida faptului că grupul austriac a raportat o creștere de 37% profitul consolidat, la 114 milioane de euro.

"Cred că piața va continua să scadă. Rezultatele unor companii au fost peste estimări, dar trebuie să ne amintim că unele dintre aceste estimări fuseseră deja diminuate", spune Terry Torrison, director la McLaren Securities.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
jcdecaux
carlsberg
rbi
raiffeisen