Acțiunile europene au revenit pe scădere. Titlurile Novo Nordisk, prezent și în România, s-au prăbușit

Acțiunile europene au revenit pe scădere. Titlurile Novo Nordisk, prezent și în România, s-au prăbușit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 feb 2017

Acțiunile europene au revenit, joi, în teritoriu negativ, după ce ieri au consemnat prima ședință “verde” din ultimele patru, trase în jos de companiile din farma, telecom, auto și de bănci. Deutsche Bank și Daimler au pus presiune pe benchmark-ul bursei de la Frankfurt, în timp ce producătorul danez de medicamente Novo Nordisk a avut al doilea cel mai mare declin la nivelul acțiunilor din Stoxx Europe 600.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european s-a depreciat cu 0,3%, după o creștere de 0,9% în ședința anterioară. Bursa de la Frankfurt a încheiat cu o scădere similară, în condițiile în care acțiunile Deutsche Bank au pierdut 5,4% din valoare, cel mai amplu declin zilnic din ultimele patru luni. Cea mai mare bancă a Germaniei a raportat o pierdere de 1,9 miliarde euro în perioada octombrie-decembrie 2016, mai mare decât cea estimată de analiști, în principal din cauza unor cheltuieli cu litigii în sumă de 1,6 miliarde de euro.

Deși a obținut un profit și venituri în creștere în trimestrul patru, grupul auto german Daimler a încheiat tranzacțiile de astăzi cu un declin de 3%, după ce a oferit estimări slabe pentru 2017, potrivit MarketWatch.

Șeful Deutsche Boerse este investigat de procuratura germană pentru folosire de informații confidențiale CITEȘTE ȘI Șeful Deutsche Boerse este investigat de procuratura germană pentru folosire de informații confidențiale

În Danemarca, acțiunile grupului farma Novo Nordisk, prezent și în România, s-au prăbușit cu 7,3%, a doua cea mai mare scădere din Stoxx Europe 600, tot pe fondul estimărilor pesimiste privind evoluția din acest an.

Piața de capital londoneză a făcut o notă discordantă joi, înregistrând un avans de 0,5% în condițiile în care prețul emitenților blue-chip a urcat, sprijinit de deprecierea lirei sterline. Moneda națională britanică a scăzut sub pragul de 1,26 dolari, după ce Banca Angliei s-a abținut să majoreze dobânda cheie de la minimul istoric de 0,25% pe an. Banca centrală a revizuit în urcare prognoza de creștere economică pentru 2017, de la 1,4% la 2%.

Cel mai mare avans la nivelul FTSE 100 a fost consemnat de titlurile Reckitt Benckiser, deținătoarea unor mărci precum Calgon, Clearasil, Durex și Vanish. Acțiunile companiei s-au apreciat cu 4,1%, după ce a confirmat că se află în negocieri pentru preluarea producătorului de mâncare pentru sugari Mead Johnson Nutrition în schimbul a circa 16,7 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii