Acțiunile europene au scăzut ușor miercuri, întrerupând raliul din ultimele patru zile

Acțiunile europene au scăzut ușor miercuri, întrerupând raliul din ultimele patru zile
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 iul 2016

Acțiunile europene au scăzut ușor miercuri, pentru prima dată în ultimele cinci ședințe, în condițiile în care investitorii rămân temperați, pe fondul incertitudinilor legate de Brexit, iar cotațiile petrolului au scăzut puternic după publicarea datelor privind stocurile din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Trebuie să luăm în calcul ceea ce se întâmplă în Europa. Avem criza bancară din Italia. Avem Brexit. Indicele german DAX este expus puternic la piața din China, iar datele legate de comerțul din China au fost slabe”, spune said Fawad Razaqzada, analist al Forex.com, citat de MarketWatch.

Exporturile Chinei, exprimate în dolari, au scăzut cu 4,8% luna trecută, iar importurile cu 8,4%.

Stoxx Europe 600 Oil and Gas, care reflectă evoluția bursieră a copaniilor din petrol și gaze au coborât cu 1%, din cauza evoluției nefavorabile a prețului petrolului.

Cotațiile petrolului înregistrează scăderi puternice, de peste 4%, după publicarea datelor privind stocurilor de țiței din SUA, care au dezamăgit investitorii. Potrivit  datelor publicate miercuri de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au scăzut cu 2,5 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 8 iulie, declinul fiind sub așteptările din piață. Totodată, stocurile de benzină din SUA au urcat săptămâna trecută cu 1,2 milioane de barili. Stocurile de distilate, care includ produse petroliere ca motorina sau păcura, au crescut cu 4,1 milioane de barili, cel mai mare avans înregistrat din săptămâna încheiată pe 8 ianuarie.

Stoxx Europe 600 Banks, care reflectă evoluția bursieră a sectorului bancar european, a scăzut cu 1,1%. Stoxx Europe 600 Automobiles a pierdut 1,1% după un avans puternic în ședința anterioară.

Indicele FTSE 100 al bursei londoneze a pierdut 0,15%, iar DAX, al bursei de la Frankfurt, 0,33%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
burse
petrol