Acțiunile europene încep luna noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 2 ani

Acțiunile europene încep luna noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 2 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 nov 2017

Acțiunile europene au început luna noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii peste doi ani, bifând a cincea ședință consecutivă de creșteri. Producătorii de materii prime și companiile auto au consemnat aprecieri importante, pe fondul datelor pozitive privind sectorul manufacturier din China și vânzările solide de mașini din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,4%, la 396,77 puncte, cea mai ridicată valoare începând cu vara lui 2015. Indicele pan-european s-a apreciat în fiecare ședință de tranzacționare începând cu 26 octombrie, în contextul aplanării tensiunilor din Catalonia. Decizia Băncii Centrale Europene (BCE) de a nu frâna brusc achizițiile lunare de obligațiuni din zona euro a contribuit la sentimentul pozitiv din piețe.

“Estimăm că raliul va continua până la finele anului. Euro nu se întărește, datele economice sunt bune, situația din Spania este sub control, iar BCE practic a oferit pieței o opțiune put”, spune analistul Saxo Bank Peter Garnry, citat de Bloomberg.

EXCLUSIV Oferta de la Sphera Franchise, subscrisă integral. Compania vine la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Oferta de la Sphera Franchise, subscrisă integral. Compania vine la bursă

În Germania, DAX 30, principalul indice al bursei de la Frankfurt, s-a apreciat cu 1,78%, până la 13.446,51 puncte, nivel record absolut.

Prețul acțiunilor Volkswagen a crescut cu 4,4% după ce producătorul auto german a anunțat un avans de aproape 12% al vânzărilor din SUA pentru luna trecută. Titlurile BMW s-au apreciat cu 2,2%, cele ale Daimler cu 2,4%, iar cele ale producătorului de anvelope Continental cu 1,15%.

La Paris, indicele CAC 40 a urcat cu 0,2%, însă acțiunile londoneze au înregistrat o corecție de aproape 0,1%, trase în jos de retaileri și de grupul bancar Standard Chartered, ale cărui acțiuni au pierdut peste 6% din valoare după ce a avertizat investitorii că marjele nete “rămân sub presiune”, scrie MarketWatch.

În sectorul minier, titlurile Antofagasta s-au apreciat cu 1,6%, cele ale Anglo American cu 3,4%, iar Glencore a închis în urcare cu 3,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii