Acțiunile europene încep săptămâna în creștere

Acțiunile europene încep săptămâna în creștere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 iul 2016

Acțiunile europene înregistrează creșteri în prima parte a ședinței de luni, influențate pozitiv de avansul piețelor asiatice, pe fondul așteptărilor legate de adoptarea unor noi măsuri de stimulare în Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 13:00, indicele pan-european Stoxx Europe 600 era în creștere cu 0,65%. Acțiunile europene au încheiat săptămâna trecută în scădere, în pofida unui avans destul de puternic în ședința de vineri. Indicele pan-suropean Stoxx Europe 600 a încheiat ședința de vineri cu un avans de 1,6%, dar, pe parcursul săptămânii, a pierdut aproape 1,5%.

Una dintre cele mai rapide creșteri, de 5,7%, era consemnată de acțiunile grupului industrial german Thyssenkrupp. Avansul are loc după ce grupul indian Tata Steel a anunțat că a început discuții cu jucători strategici din industria oțelului, inclusiv cu Thyssenkrupp, analizând o eventuală colaborăre strategică prin intermediul unei posibile companii mixte.

Acțiunile Monte dei Paschi di Siena urcau cu 5,4% după ce, vineri, acțiunile băncii italiene au avansat cu 5,5%. Banca a anunțat, al finele săptămânii trecute, că lucrează cu autoritățile bancare europene la găsirea unei soluții pentru reducerea creditelor neperformante, care în ultimii ani au fost o sursă de îngrijorare. Banca Centrală Europeană a solicitat reducerea portofoliului de credite neperformante al băncii de la 46,9 miliarde de euro la 32,6 miliarde de euro.

Osborne va cere investitorilor americani să nu plece din Marea Britanie din cauza Brexit CITEȘTE ȘI Osborne va cere investitorilor americani să nu plece din Marea Britanie din cauza Brexit

Europe 600 Basic Resources, al companiilor din domeniul materiilor prime, era în creștere cu circa 2,5%, avans superior celorlate sectoare.

Ministrul de Finanțe francez, Michel Sapin, a afirmat luni că autoritățile europene ar trebui să sprijine Italia în efortul său de a reclădi încrederea în sectorul bancar al țării,

În Japonia, indicele Nikkei a crescut luni cu circa 4%, în condițiile în care investitorii așteaptă noi măsuri de stimulare a economiei japoneze după ce coaliția aflată la putere, condusă de premierul Shinzo Abe, a câștigat alegerile pentru Camera superioară care au avut loc duminică în Japonia. Premierul japonez a declarat că luni va elabora împreună cu miniștrii un plan de stimulare economică, care s-ar pitea ridica la 100-200 de miliarde de dolari, în acest an. În China, indicele Shanghai Composite a crescut cu 0,23%, iar indicele bursei de la Hong Kong cu 1,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
burse
japonia
abe
alegeri
monte dei paschi di siena
sapin
tata steel