Acțiunile europene încheie săptămâna cu cel mai abrupt declin din ultimele aproape trei luni

Acțiunile europene încheie săptămâna cu cel mai abrupt declin din ultimele aproape trei luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mai 2016

Acțiunile europene s-au întors pe scădere vineri și au încheiat săptămâna cu un declin de aproape 3%, cea mai slabă performanță săptămânală începând cu 12 februarie, pe fondul rezultatelor financiare dezamăgitoare ale companiilor și al temerilor privind evoluția economiei globale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,4%, după ce joi a închis în teritoriu pozitiv pentru prima dată în patru ședințe. La nivelul săptămânii, indicele a consemnat o depreciere de 2,9%, cea mai amplă scădere din ultimele aproape trei luni, potrivit Bloomberg.

Pe parcursul ședinței de astăzi, Europe 600 a scăzut cu până la 1,3%, însă declinul s-a atenuat după ce analiștii și-au revizuit estimările asupra unei eventuale majorări a dobânzii cheie în SUA, în contextul datelor dezamăgitoare referitoare la piața muncii.

Deutsche Bank, anchetată în urma vânzărilor masive de obligațiuni guvernamentale italiene în 2011 CITEȘTE ȘI Deutsche Bank, anchetată în urma vânzărilor masive de obligațiuni guvernamentale italiene în 2011

Companiile americane au redus numărul angajărilor în aprilie, semn că cea mai mare economie a lumii încă nu și-a revenit după un început de an nu tocmai promițător. Încetinirea ritmului angajărilor reduce șansele ca Rezerva Federală (Fed) să majoreze dobânda de politică monetară în iunie, potrivit analiștilor.

Acțiunile europene au intrat pe o pantă descendentă la finele lunii aprilie, influențate de o serie de date sub așteptări referitoare la evoluția companiilor și a economiei mondiale. În același timp, investitorii sunt îngrijorați cu privire la eficiența măsurilor de stimulare introduse de băncile centrale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii