Acțiunile europene încheie săptămâna pe roșu, după o nouă rundă de amenințări Washington-Beijing

Acțiunile europene încheie săptămâna pe roșu, după o nouă rundă de amenințări Washington-Beijing
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 apr 2018

Acțiunile europene au închis săptămâna în teritoriu negativ, pe fondul reaprinderii temerilor legate de un potențial război comercial între cele mai mari două economii mondiale, după ce președintele SUA a amenințat cu impunerea unor tarife suplimentare pentru bunuri chinezești de 100 miliarde de dolari, iar Beijingul a replicat că este gata să meargă “până la capăt” indiferent de preț.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 a consemnat un declin de 0,35% vineri, până la 374,82 puncte, ștergând o parte din creșterea de 2,4% înregistrată ieri.

La nivelul săptămânii, indicele paneuropean s-a apreciat cu aproape 1,1%, creștere susținută, în principal, de sesiunea de tranzacționare de joi. Indicele a marcat, ieri, cea mai amplă apreciere zilnică din ultimii aproape doi ani, în condițiile în care sentimenul din piețe a fost unul predominant optimist.

Bursa românească, pe un nou maxim post-criză! Acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom susțin avansul indicelui BET, care are spațiu de creștere CITEȘTE ȘI Bursa românească, pe un nou maxim post-criză! Acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom susțin avansul indicelui BET, care are spațiu de creștere

Momentul de relaxare a fost însă de scurtă durată, în condițiile în care președintele american, Donald Trump, a anunțat că ia în calcul impunerea de tarife pentru bunuri chinești în valoare de 100 miliarde de dolari, pe lângă importurile de 50 miliarde de dolari vizate anterior de tarife vamale.

Replica Beijingului nu s-a lăsat așteptată, ministrul chinez al Comerțului spunând că țara sa este pregătită să meargă “până la capăt, indiferent care va fi prețul”. ”Nu vrem un război comercial, dar nu ne e frică să purtăm unul”, potrivit unui comunicat de la Beijing, citat de News.ro.

Indicele DAX 30, al celor mai mari 30 de companii germane, s-a depreciat cu 0,52% vineri, după un avans de 2,9% în ședința de joi. La Londra, FTSE 100 a închis pe minus cu 0,22%, în timp ce CAC 40, indicele reprezentativ al bursei de la Paris, a avut un declin de 0,35%.

Peste Ocean, acțiunile americane se depreciau puternic la jumătatea sesiunii bursiere. Indicele Dow Jones Industrial Average era în scădere cu 1,77%, S&P 500, cu 1,37%, iar Nasdaq Composite, cu 1,18%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii