Acțiunile europene își revin după vânzările din ultimele zile și bifează cel mai mare avans din martie 2020

Acțiunile europene își revin după vânzările din ultimele zile și bifează cel mai mare avans din martie 2020
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mar 2022

Acțiunile europene s-au apreciat puternic miercuri, consemnând cel mai mare avans zilnic din ultimii doi ani, în contextul în care președintele Ucrainei s-a arătat dispus să facă concesii în vederea restabilirii păcii cu Rusia. Indicii bursieri de la New York cresc accelerat în prima parte a tranzacțiilor, inclusiv pe fondul ieftinirii petrolului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, într-un interviu difuzat de postul american ABC News, că nu mai vrea să insiste să obțină o aderare a Ucrainei la NATO și s-a declarat pregătit de un ”compromis” privind statutul teritoriilor separatiste proruse Donețk și Lugansk, cărora președintele rus Vladimir Putin le-a recunoscut unilateral independența înainte de a lansa războiul, potrivit AFP, citată de News.ro.

Reuters a relatat că miniștrii de externe ai Rusiei și Ucrainei urmează să se întâlnească joi în Turcia.

ULTIMA ORĂ Guvernul francez crede că GFG, controlat de miliardarul indian Sanjeev Gupta, ar fi deturnat fonduri de la combinatul siderurgic din România UPDATE Precizările GFG Alliance CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul francez crede că GFG, controlat de miliardarul indian Sanjeev Gupta, ar fi deturnat fonduri de la combinatul siderurgic din România UPDATE Precizările GFG Alliance

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 4,68% miercuri, cel mai mare avans zilnic începând cu 24 martie 2020. Pe bursele majore, indicele FTSE 100 de la Londra a avansat cu 3,25%, referința DAX de la Frankfurt a consemnat un salt de aproape 8%, iar CAC 40 de la Paris a urcat cu 7,13%.

Tabloul bursier din SUA era, de asemenea, unul “verde” în prima parte a zilei: Dow Jones se aprecia cu 2,38% în jurul orei 19:45 (ora României), S&P 500 avansa cu 2,80%, iar Nasdaq Composite cu 3,58%.

Raliul de miercuri din piețele de acțiuni vine după patru zile de vânzări susținute, provocate de temerile privind impactul sancțiunilor economice împotriva Rusiei.

Creșterile sunt sprijinite și de ieftinirea petrolului, care a coborât de la maximele ultimilor 14 ani atinse după anunțul SUA privind interzicerea importurilor de țiței rusesc.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 11,37% la ora menționată, până la 109,64 dolari/baril. Referința globală Brent era cotată la 112,82 dolari/baril, cu 11,85% sub prețul de închidere de ieri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene rusia
ucraina
sanctiuni rusia
cresteri burse