Acțiunile europene, la maximul ultimelor aproape 6 luni după respingerea unui Brexit fără acord în parlamentul britanic

Acțiunile europene, la maximul ultimelor aproape 6 luni după respingerea unui Brexit fără acord în parlamentul britanic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 mar 2019

Acțiunile europene au urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape șase luni în prima parte a sesiunii bursiere de joi, după ce Parlamentul britanic a respins opțiunea ieșirii din Uniunea Europeană fără semnarea unui acord comercial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parlamentarii britanici se vor pronunța astăzi asupra unei eventuale amânări a Brexitului, prevăzut la 29 martie. În cazul unui vot favorabil, premierul Theresa May va supune din nou la vot, cel mai probabil chiar săptămâna viitoare, proiectul de acord negociat cu Bruxellesul, eventual cu unele modificări.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 0,78% după primele ore de tranzacționare, până la un maxim intraday de 378,53 puncte, cel mai ridicat nivel începând cu a doua parte a lunii septembrie 2018, potrivit datelor investing.com.

GRAFICE Salariile la stat urcă de aproape două ori mai rapid decât lefurile privaților. Diferența este la un nivel similar cu anul crizei. \ CITEȘTE ȘI GRAFICE Salariile la stat urcă de aproape două ori mai rapid decât lefurile privaților. Diferența este la un nivel similar cu anul crizei. "Puneți-vă centura de siguranță, intrăm pe Modul «campanie electorală»!"

În jurul orei 11:30 (ora României), Europe 600 era în creștere cu 0,70%, la 378,23 puncte.

Indicele FTSE 100 de la Londra se aprecia cu 0,46%, DAX 30 de la Frankfurt cu 0,79%, CAC 40 de la Paris cu 0,75%, iar FTSE MIB de la Milano cu 0,90%.

“Vedem o probabilitate de 60% (în urcare de la 55%) ca acordul de Brexit al premierului să fie adoptat, într-un final, într-o formă apropiată de cea curentă”, estimează analiștii Goldman Sachs, citați de Reuters.

Pe piețele valutare, lira sterlină s-a retras de la maximele ultimelor 9 luni atinse miercuri seara după publicarea rezultatului votului privind Brexitul și se tranzacționa la 1,3271 dolari, cu 0,49% sub referință.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
brexit
lira sterlina
burse europene