Acțiunile europene - la minimul ultimului an pe fondul tensiunilor SUA-China

Acțiunile europene - la minimul ultimului an pe fondul tensiunilor SUA-China
scris 23 mar 2018

Acțiunile europene sunt în scădere pentru a treia ședință la rând și sunt tranzacționate la cel mai mic nivel atins de mai bine de un an, în condițiile în care tensiunile SUA-China realimentează temerile investitorilor legate de un război comercial.

"Indicii bursieri sunt roșii în fiecare regiune, în contextul în care noile tarife plănuite de SUA împotriva China au reaprins îngrijorările legate de o posibilă escaladare într-un adevărat război comercial între cele mai mari economii globale. Orice noi comentarii din partea administrației Trump și, mai ales, a lui Robert Lighthizer (reprezentantul american pentru Comerț - n. red.), vor fi extrem de importante pentru piețe. Per ansamblu, aversiunea la risc ar putea continua să fie tema principală. Activele de refugiu, precum yenul, ar putea prospera în continuare, în timp ce activelemai riscante, cum sunt cațiunile, și-ar putea extinde pierderile" a declarat Marios Hadjikyriacos, analist la brokerul forex XM, citat de MarketWatch.

Omul de afaceri Constantin Boromiz poate retrage Boromir Prod de pe bursă. În urmă cu peste 10 ani, Vel Pitar părăsea BVB CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Constantin Boromiz poate retrage Boromir Prod de pe bursă. În urmă cu peste 10 ani, Vel Pitar părăsea BVB

Indicele pan-european Stoxx 600 este în scădere cu 1,6%, îndreptându-se spre un declin săptămânal de 3,7%. Scăderea din această săptămână ar urma să fie cea mai puternică consemnată de la începutul lunii februarie. La acel moment, acțiunile europene au încheiat săptămâna cu un declin de 5%, cea mai abruptă coborâre săptămânală din februarie 2016.

Indicele DAX 30, al bursei de la Frankfurt, scade astăzi cu peste 2%, CAC 40, al bursei de la Paris, este în coborâre cu 1,9%, iar FTSE 100, al bursei londoneze, are un declin de circa 1%.

În SUA, indicele Dow Jones s-a prăbușit joi cu circa 3%, cea mai mare scădere din 8 februarie. Nasdaq a scazut 2,4%, iar S&P 500 a coborât u 2,5%.

China a anunțat vineri că pregătește tarife pentru importuri americane în valoare de 3 miliarde de dolari, între care fructe proaspete, vin și alune, și a cerut Statelor Unite ”să se retragă de pe marginea prăpastiei”, după ce președintele Donald Trump a prezentat cu o zi în urmă măsuri punitive pentru bunuri chinezești în valoare de până la 60 de miliarde de dolari.

Trump a semnat joi un memorandum care prevede impunerea unor tarife de până la 60 de miliarde de dolari importurilor din China, dar acesta va fi aplicat numai după o perioadă de consultări, eliminând astfel pericolul declanșării unui război comercial imediat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni
trump
dow
china
comertm bursa
minim
prabusire
taxe