Acțiunile europene recuperează o parte din declinul inițial după votul pro-Brexit, deși scăderile rămân semnificative

Acțiunile europene recuperează o parte din declinul inițial după votul pro-Brexit, deși scăderile rămân semnificative
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iun 2016

Acțiunile europene înregistrează scăderi semnificative după votul pro-Brexit, dar declinul este mai temperat decât cel înregistrat în deschiderea ședinței de tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul ore 13:30, indicele Stoxx Europe 600 era în scădere cu circa 7% după un declin de până la 8,4% consmnat anterior. Totodată, bursa de la Londra scădea cu circa 5%, după ce a coborât cu peste 8%.

Stoxx Europe 600 Banks, care reflectă evoluția sectorului bancar european, era în coborâre cu 14%, după o scădere de 16% în prima parte a tranzacțiilor.

“Pe fondul alegerii șocante a Marii Britanii de a părăsi UE (având în vedere tranzacționarea relaxată în restul săptămânii), piețele globale s-au aruncat, cu capul înainte, într-o varietate de minime”, spune Connor Campbell, analist financiar la SpreadEx, citat de MarketWatch.

Bursa București a deschis ședința în scădere puternică, după Brexit CITEȘTE ȘI Bursa București a deschis ședința în scădere puternică, după Brexit

Temperarea declinului acțiunilor europene a fost susținută și de Banca Angliei, care a declarat că este pregătită să suplimenteze lichiditățile cu 250 de miliarde de lire.

Lira sterlină se tranzacționa pentru 1,3707 dolari pe/unitate, în urcare de la un minim anterior de 1,3229 dolari.

51,9% dintre britanicii prezenți la referendumul de joi, privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană,  au votat pentru părăsirea blocului comunitar.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
referendum
marea britanie
ue
actiuni
burse
lira