Acțiunile europene reiau scăderile, pe fondul temerilor privind impactul crizei provocate de pandemie

Acțiunile europene reiau scăderile, pe fondul temerilor privind impactul crizei provocate de pandemie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 apr 2020

Acțiunile europene au revenit pe scădere vineri, după două sesiuni de aprecieri consecutive, în contextul în care liderii UE nu au reușit să ajungă la un acord în privința unui pachet de măsuri pe termen lung pentru sprijinirea economiilor, sever afectate de măsurile menite să frâneze răspândirea noului coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statele UE au agreat un set de măsuri imediate de susținere economică, în valoare de 540 miliarde de euro, însă discuțiile privind adoptarea unui program de relansare pe termen mai lung nu s-au soldat cu un acord, în pofida avertizărilor BCE privind efectele pandemiei asupra economiei zonei euro, regiune pentru care estimează o contracție de până la 15% în 2020.

Stoxx Europe 600 a închis la 329,59 de puncte, cu 1,10% sub referința de joi. La nivelul săptămânii, indicele paneuropean a coborât cu 1,16%, după un avans de 0,5% în săptămâna anterioară.

Fără dividende la BRD. Printre pierzători, fondurile de pensii, SIF-uri, fondul suveran al Norvegiei și Dedeman CITEȘTE ȘI Fără dividende la BRD. Printre pierzători, fondurile de pensii, SIF-uri, fondul suveran al Norvegiei și Dedeman

Indicele DAX de la Frankfurt a suferit o corecție de 1,69%, FTSE 100 de la Londra s-a depreciat cu 1,28%, iar indicele CAC 40 de la Paris cu 1,30%. Pe bursa de la Milano, referința FTSE MIB a coborât cu 0,89%, în timp ce indicele IBEX de la Madrid a avut un recul de aproape 2%.

Acțiunile americane consemnau o evoluție mixtă după primele ore de tranzacționare, principalii indici fiind pe cale să încheie săptămâna cu scăderi de 2% până la 3%, potrivit MarketWatch.

Cotațiile petrolului s-au apreciat pentru a treia zi consecutivă, însă nu suficient pentru a recupera pierderile de la începutul săptămânii, când prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe bursa americană, a scăzut sub 0 dolari pentru prima dată în istorie.

Petrolul WTI s-a ieftinit cu aproape 32% în ultimile cinci ședințe de tranzacționare, în timp ce prețul petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
coronavirus
summit ue
masuri stimulare economie
brent
wti